Aydın için korkutan tablo

Aydın için korkutan tablo
ABONE OL
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hazırladığı ağustos ayı ve yaz mevsimi yağış miktarları raporuna göre Türkiye genelinde yağışlar, normale göre yüzde 52, geçen yıla göre yüzde 73 arttı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ağustos ayı ve yaz mevsimi yağış miktarları raporunu açıkladı. Açıklanan raporda Türkiye genelinde yağışlar, normale göre yüzde 52, geçen yıla göre ise yüzde 73 oranında arttı. Ege Bölgesi'nde ağustos ayı yağışları, son 23 yılın en düşük seviyesinde görüldü. 
HİÇ YAĞIŞ ALMADI
Ege'de ağustos ayı yağışı 1.1 mm ölçülürken, normaline göre yüzde 87, 2020 yılı ağustos ayına göre yüzde 89 azaldı. Bölgede ağustos ayı yağışları son 23 yılın en düşük seviyesinde gerçekleşti. İzmir, Aydın ve Muğla hiç yağış almayan iller oldu. 
EN FAZLA YAĞIŞ RİZE’DE
Sel felaketlerinin yaşandığı Karadeniz'de ise son 49 yılın en yüksek yaz mevsimi yağışı gerçekleşti. Ağustos ayında il geneli yağışlarda en fazla yağış 173 mm ile Rize'de gerçekleşti. Kastamonu ve Sinop'ta ise son 91 yılın en yüksek yağışı kaydedildi. Yağışlı gün sayıları yurdun iç, batı ve güney kesimlerinde 3 gün ve altında, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Mersin'in doğusu ve Kahramanmaraş çevrelerinde 15 günün üzerinde, Trabzon ve Rize çevrelerinde ise 20-25 gün aralığında yaşandı. 
YAZ MEVSİMİ YAĞIŞLARI DA ARTTI
2021 Yılı Yaz Mevsimi Yağış Değerlendirmesi'ne bakıldığında ise yağışlar ülke genelinde normallerinin ve geçen yılın üzerinde seyretti. Türkiye geneli yağış ortalaması 77 mm, 1981-2010 yılları arasında ise 61 mm ve geçen yıl yaz mevsimi yağış ortalaması 65.7 mm iken, mevsim yağışları normaline göre yüzde 26, geçen yıl yaz mevsimine göre yüzde 17 artış gösterdi. Ancak buna rağmen Aydın’da hiç yağmur yağmadı. Yağışlarda Ege Bölgesi, İç Anadolu’nun batısı, İstanbul, Yalova, Çanakkale, Bursa, Balıkesir çevrelerinde ise yüzde 80’den fazla azalma gerçekleşti.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.