AYDIN İHRACATINA BAKAN VARANK DOPİNGİ; İKİNCİ SOĞUK HAVA DEPOSU TAMAM

AYDIN İHRACATINA BAKAN VARANK DOPİNGİ; İKİNCİ SOĞUK HAVA DEPOSU TAMAM
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, ATB Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur ve beraberindekileri misafir eden Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğu Hava Deposu’nun kapasite artırımı için destek sözü verdi.

 

TBMM KİT Komisyonu Başkanı ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Meclis Başkanı Bahri Erdel ile birlikte Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Aydın’a bağlı İncirliova Erbeyli’de bulunan ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğu Hava Deposu’nun kapasite artırımı için destek sözü veren Bakan Varank, Aydın’ın üretim ve ihracat kapasitesini artıracak yatırımlar için her türlü imkanı seferber etmeye hazır olduklarını kaydetti. Aydın Ticaret Borsası tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının koordinasyonundaki Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) desteğiyle hayata geçirilen soğuk hava deposunun 4 bin tonluk kapasitesinin 8 bin ton kapasiteye çıkarılması için düğmeye basıldı. Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile yapılan görüşme sonrasında Aydın’a ikinci bir soğuk hava deposu yapılacağını müjdeledi.

“4 BİN TONDAN 8 BİN TONA ÇIKARMAYI UMUYORUZ”

TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş’ın ilettiği kapasite artırımı talebiyle ilgili destek sözü aldıkları için mutlu olduklarını söyleyen Çondur, 2022 yılı içinde mevcut soğuk hava deposunun kapasitesinin 4 bin tondan 8 bin tona çıkarmayı umduklarını belirtti. Ziyaretle ilgili yaptığı açıklamada Bakan Varank’ı Aydın’daki Organize Sanayi Bölgeleri’nde gelişmeleri yerinde görmek için Aydın’a da davet ettiklerini belirten Milletvekili Savaş, “İnşallah en kısa zamanda Bakanımız Aydın’ımıza gelerek OSB’lerdeki yatırımları bizzat yerinde inceleyecek. Kendisine ‘Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğu Hava Deposu’ için bugüne kadar sağlamış olduğu destek nedeniyle çok teşekkür ediyoruz. Aydın’ımızın üretim, istihdam ve ihracatını artıracak yatırımların hayata geçmesi için bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz destek sağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“İHRACATTA YAŞANAN ARTIŞI AKTARDIK”

Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun mevcut durumu hakkında bilgilendirmede bulunduklarını kaydeden Başkan Çondur, “Aydın Milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaş ile birlikte T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank’ı makamında ziyaret ederek Borsamız faaliyetleri üzerine istişarelerde bulunduk. ATB Aydın Soğuk Hava Depoculuk A.Ş. tarafından işletilen Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun faaliyete geçtiği günden bu zamana ilimiz ve ülkemiz ekonomisine sağladığı ekonomik kazanımlarını konuştuk. Bakanımıza Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun ilimiz tarımsal ürünlerine değer kattığını, ilimizde yetiştirilen ve üretiminde dünya lideri olduğumuz kuru incir başta olmak üzere depolanabilir tüm gıda ürünlerinin yılın on iki ayı satışının ve pazarlamasının yapılmasına olanak sağladığını ve ihracatta yaşanan artışı aktardık” dedi.

“MEMNUNİYET DUYDU”

Toplantının oldukça verimli geçtiğini ifade eden Başkan Çondur; “Sanayi ve Teknoloji Bakanımız Sayın Mustafa Varank, Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun ilimiz ve ülkemiz ekonomisine sağladığı katma değerden dolayı oldukça memnuniyet duydu. İlimiz istihdamının artırılması ve üretimin teşvik edilmesi adına ikinci soğuk hava deposunun yapılacağını değerli hemşerilerimize müjdelememizi söyledi. Halihazırda 4 bin ton kapasiteli deponun 8 bin ton kapasiteye ulaşması için GEKA ya da farklı metotla destekleme sağlanır sağlanmaz çalışmalara başlayacağız. Bölge ekonomimizi güçlendiren Aydın Yenilenebilir Enerji Kaynaklı Soğuk Hava Deposu’nun her aşamasında desteğini esirgemeyen Aydın Milletvekilimiz Sayın Mustafa Savaş başta olmak üzere emeği geçen herkese teşekkürlerimizi sunuyor, bu müjdeli haberin üyelerimize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Ziyaretin sonunda Bakan Varank’a ve AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’a Aydın inciri takdim edildi.

as-001.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.