Aydın intiharda ilk beşte

Aydın intiharda ilk beşte
ABONE OL
Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi intihar vakaları üzerine TÜİK’in 2015-2019 tarihleri arasında yayınlandığı verileri incelerken Aydın nüfusa göre en çok intihar vakası yaşanan 4’üncü şehir oldu.

Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi intihar vakaları üzerine  TÜİK’in 2015-2019 tarihleri arasında yayınlandığı verileri incelerken Aydın  nüfusa göre en çok intihar vakası yaşanan 4’üncü şehir oldu. 
Sosyo-Politik Saha Araştırmaları Merkezi,  gelen intihar vakalarına, intihar vakalarının cinsiyet, yaş ve kent bağlamlı boyutlarına, intihar nedenleri ve araçlarına/biçimlerine dair TÜİK’in 2015-2019 tarihleri arasında yayınlanmış verilerini inceledi. Buna göre bir çok farklı konudan incelenen intihar vakalarının şehirlere göre dağılımı da dikkat çekti.  Türkiye’de en çok sayıda intihar vakasının yaşandığı ilk üç kent sırasıyla İstanbul (2370), İzmir (1063), Ankara (1001) oldu.  Kentlerin nüfus sayıları ile intihar sayıları  değerlendiğinde ise en fazla intihar oranına sahip sıralaması Tunceli, Ardahan, Burdur, Aydın ve Edirne olduğu ortaya çıktı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum