Aydın Memecik Zeytini coğrafi işaret tescilini aldı

Aydın Memecik Zeytini coğrafi işaret tescilini aldı
ABONE OL
Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusu yapılan Aydın Ticaret Borsası, “Aydın Memecik Zeytini” coğrafi işaret tescilini aldı

16 Temmuz 2019 tarihinde C2018/82 başvuru numarası ile Türk Patent ve Marka Kurumu’na başvurusu yapılan “Aydın Memecik Zeytini” coğrafi işaret başvurusu Türk Patent ve Marka Kurumu Coğrafi İşaret ve Geleneksel Ürün Adı Bülteni’nde yayınlandı. 

“COĞRAFİ İŞARET BAŞVURUSUNU TAMAMLADIK”
Aydın Memecik Zeytinin kente ekonomik olarak katkı sunacağını söyleyen Aydın Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Fevzi Çondur, “Yerelde ve ulusalda ilimizle özdeşleşmiş olan ürünlerimizin coğrafi işaret tescilinin yapılması ile başta ilimiz olmak üzere ülkemizin ekonomik değerlerinin korunması amaçlanmaktadır. Aydın’ın en önemli ürünlerinin başında gelen “Aydın Memecik Zeytini”nin marka değerini ve bilinirliğini arttırmak adına Aydın Ticaret Borsası olarak coğrafi işaret başvurusunu tamamladık. Coğrafi işaret başvuru hazırlıkları sürecinde emeği geçen ve destekleyen herkese teşekkürlerimi sunarım” dedi. 

Coğrafi işaret tescil belgesinin üreticiler, tüccarlar, işletmeciler ve ihracatçılar için önemli bir ekonomik faaliyet olduğunu belirten Çondur, coğrafi işaretli ürünlerin marka değeri ve bilinirliğinin yüksek olacağını ayrıca uluslararası payının artış göstererek yüksek fiyatla satılacağını söyleyerek hayırlı olması temennisinde bulundu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.