Aydın OSB dev arıtmaya kavuşuyor

Aydın OSB dev arıtmaya kavuşuyor
ABONE OL
Zaman zaman fabrikaların atık sularının arıtılmadan Musluca Çayına bırakıldığı ve kötü kokuya neden olduğu iddialarıyla karşı karşıya kalan Aydın Organize Sanayi Bölgesi’ne (OSB) arıtma tesisi kurulumu için nihayet düğmeye basıldı. 

(MURAT TAN) Efeler’e bağlı Umurlu’da bulunan Aydın OSB’deki 2 bin 500 metre küp kapasiteli arıtma tesisinin 9 bin metreküp kapasiteye çıkartılmasıyla ilgili olarak 14 Mayıs’ta ihaleye çıkılacak. İhale sonucunda belirlenecek olan yüklenici firmaya yer teslimi yapılmasının ardından 24 aylık süreçte tamamlanması  planlanan arıtma tesisi sayesinde Aydın OSB, artık daha güvenli ve temiz bir çevre anlayışıyla hizmet verecek. 

SANAYİ BAKANLIĞI KREDİ DESTEĞİ VERECEK

2000 yılında kurulan 2 bin 500 metre küp kapasiteli arıtma tesisinin, zaman içinde fabrikaların artışıyla birlikte yetersiz olması nedeniyle 9 bin metreküp kapasiteye çıkartılmasının sağlanacağı projeye, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı da kredi desteği verecek. Mevcut 2 bin 500 metreküp kapasiteli arıtma tesisinin 9 bin metreküp kapasiteye çıkartılması 2015 yılında Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığınca onaylanan projenin aynı yıl Ağustos ayı içinde de ihalesi yapılmış, ihaleyi kazanan yüklenici firma güvenlik soruşturmasının uzaması nedeniyle işten çekilmişti. 14 Mayıs’ta kapalı zarf usulü ihaleye çıkılmasının ardından arıtma tesisi kurulumu için çalışmalara başlayacaklarını söyleyen Aydın OSB Müdürü Ali Eycellioğlu, “Arıtma tesisimiz yetersiz kaldığı için 2009 yılında tekrar yeni bir arıtma tesisi kurmak için çalışmalara başladık. 2015 yılındaki ihaleyi kazanan firma güvenlik soruşturması uzadığı için çekilmişti. Şimdi tekrardan ihaleye çıkılıyor. Mevcut fabrika sayısı ve ileride de arıtabilme ihtimaline karşı daha büyük bir arıtma tesisi kurulacak” dedi.

aydin-osb-dev-aritmaya-kavusuyor-101930-166f26ddca1d6dcbe3933ebdeba497e5.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.