Aydın Ramazan'a hazır

Aydın Ramazan'a hazır
ABONE OL
Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Ramazan Ayı için gerekli bütün hazırlıkların tamamlandığını belirtirken, Ramazan Ayı’nın şifa ayı olmasını diledi.

TUĞBA AYDIN - Koronavirüs tedbirleri kapsamında Ramazan boyunca teravih namazlarının evlerde kılınacağı açıklanmıştı. Aydın’da Ramazan Ayı dolayısıyla önlemler alındı. Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, bu yıl için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını ifade etti. Şu anda camilerin açık olduğunu kaydeden Müftü Aksu, Ramazan Ayı boyunca bütün camilerin açık olacağını aktardı. Müftü Aksu; “Bu yıl teravih namazlarımız cemaatle kılınmayacak. İnsanlarımız teravih namazlarını evlerinde kılacak. İl Müftülüğü olarak bütün hazırlıklarımızı yaptık” dedi.

“MUKABELELERİMİZ DEVAM EDECEK”

Ramazan boyunca mukabelelerin süreceğini kaydeden Müftü Aksu; “ Camilerimiz açık olacak mukabeleler camilerde okunacak. Bunun yanında da sosyal medya üzerinden kadınlara ayrı erkeklere ayrı mukabelelerimiz olacak. Kuran kursundaki öğrencilerimiz bizim genç diyanet hesabından ayrı mukabele okuyacaklar. Kuran kursu hocalarımız ise kendi talebelerine çevrim içi olarak okuyacaklar. Yine bizim kendi sosyal medyamız üzerinden gün içerisinde sohbetlerimiz olacak” diye konuştu. 

“FİTRE 28 LİRA”

Bu yıl uygulanacak fitre fiyatlarına da açıklık getiren Müftü Aksu; “Ramazan deyince akla gelenlerden biri de fitredir dolayısıyla bu yıl fitre miktarı 28 lira. Tabi bu asgari yani alt limittir, bunun üst limiti yoktur” dedi.

“BU YIL TEMA ŞİFA AYI RAMAZAN OLACAK”

Ramazan ayının bu yılki temasının “Şifa Ayı Ramazan” olduğunu ifade eden Aksu; “Malumlarınız yaklaşık 1 yıldan fazla bir süredir sıkıntılı bir süreçten geçiyoruz. Ramazan ayı arınma ayıdır. Ramazanın sonuna hem günahlarımızdan arınmış olarak hem de inşallah şifaya kavuşmuş olarak bu salgından kurtulmuş olmayı yüce rabbimden niyaz ediyorum. Tüm İslam alemine hayırlı Ramazanlar diliyorum” diye konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.