Aydın sera üssü olacak

Aydın sera üssü olacak
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş, Efeler’de çalışmaları süren Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’yle seracılığın yaygınlaştırılacağı ve kentin üs haline getirileceğini söyledi.

GÖKHAN DÜZYOL - Jeotermal enerjiyle ısıtılması ve soğutulması amaçlanan, Kadıköy Mahallesi'ndeki yaklaşık 697 dönümlük arazide inşa edilmesi planlanan Aydın Kadıköy Sera OSB için 21 Kasım 2018’de, Aydın Valiliği, Aydın Ticaret Odası, Aydın Ticaret Borsası ve Efeler Ziraat Odası arasında  protokol imzalandı. 

AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Kadıköy Mahallesi’nde protokolü imzalanarak çalışması süren Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Isıtmalı Sera) Organize Sanayi Bölgesi’nin, kent ekonomisine katkı sağlayacağını söyledi. Savaş, jeotermal enerjideki sıcak suyun, tarımda ve konut ısıtmasında kullanılmasına yönelik çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Milletvekili Savaş, "Aydın Sera OSB, jeotermal kaynakların toprakla buluşmasının güzel örneği olacak. Şu da seracılıkla ilgili maliyetler yüksek ve olumsuz hava koşulları nedeniyle bazı zamanlarda seralarda üretim yapılamıyor. Sahip olduğumuz jeotermal kaynaklarla maliyetler yüzde 40 aşağıya düşecek. Tarım kenti Aydın’ın önümüzdeki süreçte Sera OSB atılımıyla sera üssü olacağını öngörüyoruz" diye konuştu. 

KUYUCAK VE BUHARKENT'TE KONUT ISITMASINDAN İLK OLARAK FAYDALANACAK
Kadıköy Mahallesi’nde süren Tarıma Dayalı İhtisas (Jeotermal Isıtmalı Sera) Organize Sanayi Bölgesi’ndeki çalışmaların Aydın Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında devam ettiğini ifade eden Savaş, alanda sıcak su çalışmasının da sürdüğünü belirterek, şöyle dedi:
“Sıcak su çalışmaları var. Bu konuda özellikle Buharkent ve Kuyucak Belediyesi’nin sera bölgesi oluşturmasıyla ilgili çalışmaları var. Biz sıcak suyun tarımla ve kent ısıtılmasında kullanılmasını istiyoruz. Bu zengin ve temiz kaynağın toprakla, tarımla kullanılarak Aydın’ın sera üssü olmasını arzu ediyoruz. Hedefimiz ve beklentimiz o yönde. İnşallah bunları önümüzdeki dönemde gerçekleştireceğiz. Kent ısıtmasında da kullanılması yönünde çalışmalarımız sürüyor. Bunun önceliği de önümüzdeki Kuyucak ve Buharkent olacak.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.