ADÜ’nün ev sahipliğinde 15 paydaş üniversitenin de katılımıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi Tekstil Park Fuar Alanı’nda düzenlenecek olacak Ege Kariyer Fuarı (EGEKAF’26) için geri sayım başladı. Fuar kapsamındaki hazırlıklara ilişkin basın açıklamasında bulunan ADÜ Rektörü Prof. Dr. Kent, "Bu hafta Çarşamba-Perşembe günleri Aydın’ın tarihindeki en büyük kariyer fuarı gerçekleştirilecek. Genel fuarlar arasında da en kalabalık, en yoğunu bu olacak” dedi.

“BÜTÜN HAZIRLIKLARIMIZI TAMAMLADIK”
Fuar için son hazırlıkların tamamlandığını ve 50 bine yakın katılımcı beklediklerini kaydeden Prof. Dr. Kent, “2019 yılında ilk defa Dokuz Eylül Üniversitesi’nde düzenlenen bu etkinlik, sonrasında Ege Üniversitesi, geçen sene Manisa ve 2023 yılında da Denizli Pamukkale Üniversitesi’nde yapılmıştı. Bu sene Aydın’da yapılıyor. Biz bütün hazırlıklarımızı tamamladık, artık çarşambayı bekliyoruz. Standlarımız şu anda doldu. Oldukça kalabalık durumda. Paydaş üniversitelerimiz de öğrencilerini getirecekler. Rektörlerimizin hepsiyle görüştük, ziyaret ederek davette bulunduk. Hepsi de öğrenci getirecek. İnşallah kazasız belasız en güzel şekilde bu kariyer fuarını tamamlamak istiyoruz” diye konuştu.

AYDIN’IN TANITIMINA DA KATKI SAĞLAYACAK
EGEKAF’26’nın Aydın’ın tanıtımı için de büyük önem taşıdığını söyleyen Prof. Dr Kent, “Bu fuar ayrıca Aydın’ın tanınırlığını da artıracak bir kariyer fuarı olacak. Hem Ankara’da, hem de 15 üniversitede bu kariyer fuarı konuşuluyor. Yaklaşık 5 aydır gündemde ve bu vesileyle de Aydın’ın tanınırlığını da artırması bakımından önem taşıyor” ifadelerini kullandı. EGEKAF’26’a aynı zamanda tüm Aydınlıları da davet eden Prof. Dr. Kent, düzenlenecek olan fuar vesilesiyle ildeki genç istihdama da doğrudan katkı sunacak olmaları nedeniyle büyük sevinç içerisinde olduklarını kaydetti.
Rektör Kent’in açıklamaları sonrasında ADÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Özarslan ise fuar kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalara ilişkin kısa sunumda bulundu.





