Aydın tezgahlarında 60 liraya doğal ilaç

Aydın tezgahlarında 60 liraya doğal ilaç
 Muhabir
Aydın’ın Efeler ilçesindeki Tekstil Bulvarı üzerinde her hafta cumartesi günü kurulan semt pazarında şifa kaynağı karadut yerini aldı. Kilosu 60 liradan satışa sunulan karadut, mucize faydaları ve kendine has tadı sebebiyle kapış kapış satılıyor.

Mayıs ve Haziran aylarına yaklaştıkça dut ağaçlarını kırmızıya boyayan Karadut meyvesi, Aydın’ın Efeler İlçesine bağlı Kuyulu Mahallesi’nden toplanarak pazar tezgahlarına indi. Tekstil Bulvarı boyunca uzanan cumartesi pazarında yerini alan karadut meyvesi, kendine has hafif ekşimsi tadıyla tercih sebebi oldu. Şimdilerde dut ağacında meyvesini vermeye başlayan şifa deposunun kilosu 60 liradan satışa sunuldu. Pekmez, reçel, şurup ve çay olarak tüketilebilen karadutun, taze olarak yenmesi ilk tavsiyeler arasında yer alırken şifa kaynağı olmasıyla birlikte ilaç yapımında da kullanılıyor.

aydin-tezgahlarinda-60-liraya-dogal-ilac-internet-gazete-465543-0a9abc97aa305f4285d451ad4c2f9cc8.jpeg

KARADUTUN FAYDALARI NELER?

Bağırsak sağlığına iyi gelen karadut, kabızlık sorununu gideriyor. İçerisinde bulunan antioksidanlar, cildi zararlı ışınlardan koruyup, güzelleştiriyor. Yaşlanma karşıtı olan karadut, vücudu zinde tutuyor. Karaciğerdeki kanı beslemesinin yanı sıra kan şekerini düşürmeye yarıyor. İnsülin direncini dengede tutarken kansızlık sorununa iyi gelerek ağız ve diş sağlığını koruyor. Kanser hücrelerine savaş açan karadut, hücrelerin yenilenmesini de sağlıyor.

aydin-tezgahlarinda-60-liraya-dogal-ilac-internet-gazete-465543-9c7b806118666db707046f1c70d7dd67.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum