Aydın Valiliği'nden koronavirüs açıklaması

Aydın Valiliği'nden koronavirüs açıklaması
ABONE OL
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger Aydın’da coronavirüs ile ilgili açıklama yaptı

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger Aydın’da coronavirüs şüphesi ile hastanede yapılan  23 kişiye yapılan testlerin 22’sinin temiz çıktığını açıklayarak; ''Şu ana kadar ilimizde 23 şüpheli vaka tespiti var. Bunların teste gönderilen 23 vakadan 22’si negatif olarak geldi. Yani herhangi bir sıkıntı yok. Biriyle ilgili dün gece gönderilen Çine’den gönderilen vaka ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Henüz o test sonuçlanmadı. Onun da negatif olacağını umut ediyoruz. Bu konuda ilimizde şu ana kadar rastlanmış bir vaka yok çok şükür. Bütün bunlara rağmen  kamu kurumlarımız, hastanelerimiz başta olmak üzere gerekli tedbirleri en üst seviyede alıyorlar. Kurumlarımızda her hangi bir materyal, malzeme   eksikliği bulunmamaktadır. " dedi.

UMREDEN AYDIN'DA 408 VATANDAŞ DÖNDÜ

Umrecilerle ilgili de açıklamalarda bulunan Vali Köşger, "1 Şubattan 28 Şubata kadar 408 umreci ilimize dönüş yaptı. Sağlık İl Müdürlüğü tarafından her bir dönen umreci fert takip edildi. 408 umrecimizden şu ana kadar her hangi bir sıkıntılı durum falan ortaya çıkmadı. Hepsi negatif şeklinde sonuçlandı. Yani sağlıklı bir şekilde hayatlarına devam ediyorlar. Son 1 Mart - 15 Mart arasında dönen 241 umreci gene dün itibariyle evlerine dönmüş oldular. Onlar da hem güvenlik birimlerince hem de sağlık il müdürlüğümüzce evlerinde takipleri yapılıyor. Bunların takibi 14 gün süreyle devam ettirilecek." diye konuştu.

168 UMREDEN DÖNECEK OLAN VATANDAŞ KARANTİNAYA ALINACAK

Ayrıca daha dönmemiş olan umrecilerin karantinaya alınacağını da ifade den Köşgre, "Şu an itibariyle Diyanet İşleri Başkanlığımız kanalıyla değil ama özel sektör kanalıyla giden 168 umreci var. Dönmesi bekleniyor ve bunlar döndüğü zaman Ankara veya Konya’da karantinaya alınacaklar. Yani ilimizdeki tedbirler bu minvalde uygulanıyor. Bu 241 kişinin takibi ciddi bir şekilde yapılıyor. Emniyetimiz tek tek evleri aradı ve bunlara evden dışarı çıkmamalarını tebliğ etti." dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.