Aydın'a 160 Milyon TL ödeme yapılacak 

Aydın'a 160 Milyon TL ödeme yapılacak 
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında 5 Mayıs’ta maaş ödemelerinin başlayacağını ve Aydın’da 160 Milyon TL ödeme yapılacağını açıkladı. 

ABDURRAHMAN FIRAT - Koronavirüs salgını sürecinde ekonomik sorun yaşayan iş verenlerin işçi çıkarmasının önüne geçmek için Kısa Çalışma Ödeneği hayata geçirildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nca hayata geçirilen ve İŞKUR tarafından yürütülen uygulama Aydın’da da yoğun talep görürken binlerce firma da başvuru yaptı. İş dünyasına ve istihdam kaybının önüne geçmek adına önemli bir destek sağlanan uygulamayla ilgili AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş da değerlendirmede bulunurken Aydın’daki son rakamları paylaştı.

“TEDBİRLER PEYDERPEY ALINMAKTADIR”
 Küresel bir sorun olan koronavirüs salgınının dünya ülkelerine ekonomik ve sosyal açıdan zor günler yaşattığını kaydeden Savaş, “Buna karşın, virüsün yayılmaya başladığı ilk andan itibaren gerekli tedbirleri almaya başlayan devletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Kovid – 19 virüsüne yönelik tüm kurumlarıyla cansiparane bir mücadele göstermektedir.  Tek bir vatandaşımızın dahi darda kalmaması adına ekonomik ve sosyal tedbirler peyderpey alınmaktadır. Bu süreçte, ne yazık ki en çok karşılaşılan durumlardan biri iş dünyasında yaşanan olumsuzluklar olmaktadır. Biz ne büyük, orta ve küçük ölçekli işletmelerimizin, ne de herhangi bir çalışanımızın mağdur olmasını istemeyiz. Bu sebeple gerek işverenlerimize gerekse de çalışanlarımıza yönelik tedbirler hayata geçirilmektedir” dedi. 

YAKLAŞIK 5 BİN FİRMA BAŞVURDU
Kısa Çalışma Ödeneği’nin 16 Mart’ta İŞKUR üzerinden başvurularının alınmaya başlandığını hatırlatan Savaş, vatandaşların işten çıkarılmasının önüne geçilmesinin hedeflendiğinin altını çizdi. Aydın’da da yoğun ilgi gösterildiğini kaydeden Savaş, “İlimizde 4 bin 726 firma, 31 bin 183 çalışanı için Kısa Çalışma Ödeneği talebinde bulunmuştur. İnşallah kısa sürede onaylar alınarak çalışanlarımıza 3 ay boyunca maaş desteği verilecektir. Şu an ki rakamlarla, hemşehrilerimize 3 ayda yaklaşık 160 Milyon TL ödeme yapılması, sonrasında alınacak başvurularla ise bu desteğin artacağı beklenmektedir” ifadelerini kullandı. 

ÖDEMELER 5 MAYIS’TA BAŞLIYOR
Aydın İŞKUR İl Müdürlüğü yetkililerinin özverili çalışmayla başvuru aşamalarını incelediğini ve bundan dolayı da başvuruların kabul oranının yüksek çıkmasına katkı sağlandığı belirten Savaş, bu yönüyle işveren ve çalışanların mağduriyetlerinin önüne geçildiğini söyledi. “İnşallah maaş ödemeleri 5 Mayıs itibarıyla başlayacak ve ilgili hemşehrilerimizin şahsi hesaplarına yatırılarak vatandaşlarımız evinden çıkmadan maaşını almaya devam edecektir” diyen Savaş, henüz ödeneğe başvurmamış işverenlerin de ihtiyaç halinde başvuru yapmalarının önünde bir engel olmadığının altını özellikle çizdi. 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A ŞÜKRANLARINI SUNDU
Çalışmaların Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla yürütüldüğünü dile getiren Savaş, Erdoğan’a şükranlarını sunarken Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Hazine ve Maliye Bakanlığına ise teşekkür etti. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Savaş, “Küresel çapta bir mücadelenin yaşandığı bu sıkıntılı dönemleri inşallah birlik ve beraberlik içerisinde atlatacağız” diyerek sözlerini tamamladı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.