Aydın'a 50 milyonluk katkı sağlıyor

Aydın'a 50 milyonluk katkı sağlıyor
ABONE OL
Aydın'da tarım aletleri üreten bir firma, Ermenistan işgalinden kurtarılan Azerbaycan'a kurulacak tarım parkları için ülkeye, toprak işlemi makineleri göndermeye başladı. Birçok ülkeye tarım aleti gönderen firma, kente de 50 milyonluk katkı sağlıyor.

Söke’nin Bağarası Mahallesinde faaliyet gösteren Efe Ziraat Aletleri firmasının sahibi Mehmet Akkın, merhum babasıyla birlikte 50 metrekarelik tarım aletleri tamiratı yaptığı atölyeyi büyüttü. Daha sonra  işyerini tarım aletleri üreten fabrikaya dönüştüren Akkın, iç piyasada taleplerin artması üzerine kapasiteyi 5 bin metrekareye çıkardı. 2016 yılında ise yurt dışına açıldıklarını belirten Akkın, 5 yıl içerisinde Almanya, Fransa, İtalya'nın da aralarında bulunduğu 40 ülkeye ihracat yapmaya başladıklarını söyledi.


TASARRUF SAĞLAYAN MAKİNELER ÜRETİLİYOR
Akkın, çiftçinin en iyi şekilde kullanabileceği ve faydalanabileceği, yakıt ve zaman tasarrufu sağlayan makineler ürettiklerini kaydederek, “Dünya öyle bir konuma geldi ki çiftçi için de imalatçı için de doğru traktör, doğru ekipman, bilinçli çiftçi düşük maliyet ve yüksek gelir... Bunları yaparsak para kazanacağız. Eğer maliyetlerimizi düşüremezsek para kazanamayız. Bunun için çaba gösteriyoruz. Teknolojik, çiftçinin işini kolaylaştıran, yakıt ve zaman tasarrufu sağlayan makineler üretiyoruz. Aldığımız radikaller kararlar sonunda 5 yılda 40 ülkeye ihracat yapan ve sürekli ihracatını yüzde 100 artırarak büyüyen, kaliteden ödün vermeyen firma olarak yolumuza devam ediyoruz. Bu da bize gurur veriyor." dedi.


EN FAZLA İHRACAT AZERBAYCAN’A
İhracatta bu yıl en fazla payın Azerbaycan'a ait olduğuna dikkati çeken Akkın, Ermenistan işgalinden kurtarılan topraklara yapılacak tarım parkları için toprak işlemi makineleri göndermeye başladıkları bilgisini verdi. Mutlu olduğunu vurgulayan Akkın, şöyle devam etti:
"Şu an bile tüylerim diken diken oldu. O kadar çok mutluyum ki anlatamam. Ata toprakları tekrar bizim elimizde. O kadar bakir arazi atıl durumdaydı fakat şu an ülke ekonomisine katıldı. Bu inanılmaz bir artı. Pandeminin de etkisiyle tarımın ön plana çıktığı dönemde bu gerçekten rabbimin bize mucizesi. Şu an yeni açılan topraklar bize öyle bir ivme kazandırdı ki Azerbaycan’a yaptığımız ihracatı ona katladık. Bu yıl 800 bin dolarlık bir ürün oraya gönderiyoruz."


DEMİRİ SANATA DÖNÜŞTÜRÜYORLAR
Demiri sanata dönüştürdüklerini belirten Akkın, "100 işçi kapasitemiz var. Ciromuzu katlayarak gitmek istiyoruz. Bizim en büyük hedefimiz ihracat. Yatıyorum kalkıyorum ihracat diyorum. Çünkü ülkemize ne kadar çok döviz girdisi sağlarsak o kadar çok faydamız olur. 50 milyonluk ciromuz var. İhracatımız 30 milyonla ciromuzun yüzde 60’ını karşılıyor. Bu seneki satışlarımız iç piyasayı geçecek. Bunda kardeş ülke Azerbaycan’ın katkısını unutmamamız lazım." diye konuştu.


Akkın, 600 beygir traktör gücüne kadar ekipmanlar ürettiklerini, 2022 yılındaki hedeflerinin 20 bin metrekarelik alanda bir fabrika kurarak dünyanın her yerine bu makineleri göndermek olduğunu sözlerine ekledi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.