Aydın’a ayrılan bütçe belli değil

Aydın’a ayrılan bütçe belli değil
ABONE OL
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Kültür ve Turizm Bakanlığından 2019 yılında Turizm kenti Aydın’a ne kadar bütçe ayrıldığını sordu.

 (BURHAN CEYHAN) Bakanlıktan gelen açıklamada, Aydın’a ayrılan bütçenin belli olmadığı belirtildi. TBMM’de verdiği önergelerle adından sık sık söz ettiren CHP’li Milletvekili Süleyman Bülbül, TBMM’de Kültür ve Turizm Bakanlığına verdiği önergede, “Kültür ve Turizm Bakanlığı 2019 yılında Aydın’a ne kadar bütçe ayrıldı? Aydın’a ayrılan bütçenin kalemleri nelerdir? Didim ve Kuşadası ilçelerindeki milattan önceki dönemlerden günümüze kadar gelen kültür miraslarının korunması ve tanıtılması için eylem planlarınız var mıdır?” diye sordu. 

BÜTÇE BELLİ DEĞİL
Sülüymen Bülbül’ün verdiği önergeye Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen cevapta ise, “Bakanlığımızın 2019 yılı yatırım bütçesi, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yayınlanmadığından Aydın iline ayrılan ödenek miktarı belirtilmemiştir. Aydın’da Bakanlığımız izinleriyle Türk ve yabancı bilim insanları tarafından yürütülen toplam 10 adet Bakanlar Kurulu kararlı kazı çalışması ile  1 adet Müze Müdürlüğü başkanlığında sürdürülen kazı ve restorasyon çalışması bulunmaktadır. 2018 yılında da kazı çalışmalarına devam edilmesi planlanmaktadır. Bu kazılar, Kadı kalesi, Magnesia Bakanlar Kurulu kararlı yabancı kazılar, Afrodisias, Milat ve Didyma’dır. Müze kazıları ise Küçüktepe Höyük, Tepecik Höyük, Alabanda, Nysa Tralleis ve Priene olacak” denildi.

turizm-kenti-aydina-ayrilan-butce-belli-degil-101347-296bf3dd9c5d6911d034ed8ebd9074eb.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.