Aydın'da 10 mahalle karantinaya alındı

Aydın'da 10 mahalle karantinaya alındı
ABONE OL
Aydın'ın Karacasu ilçesindeki 10 mahallede karantina uygulaması başlatıldı. Mahallelerde eğitime bir süre ara verildi

GÖKHAN DÜZYOL - Karacasu Kaymakamlığı, bir günde 36 pozitif, 112 temaslı vakanın görülmesi üzerine, İlçe Umumi Hıfzıssıhha Kurulu ve Salgın Yönetimi Merkezi’nin olağanüstü toplandığını bildirdi. Kaymakamlıktan yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs salgınının kontrolü amacıyla ilçeye bağlı en çok vakanın ve temaslının görüldüğü Yaykın Mahallesi’nde 10 gün, salgının etkili olduğu Tekeliler, Aşağıgörle, Yukarıgörle, Karabağlar, Bingeç, Nargedik, Yolaltı, Yolüstü, Tepecik Mahallelerinde ise 2 gün karantina uygulaması başlatıldığı kaydedildi.

ÇİFTÇİLİK FAALİYETLERİ SÜRECEK
Açıklamada, karantinada bulunan ve ekili arazisi bulunan çiftçilerin, tarımsal faaliyetlerinin aksamaması için işlerin, kaymakamlık koordinesinde süreceği ifade edilerek şöyle denildi:

“İzole altına alınan çiftçilerimizin karantinada bulundukları süre içinde arazilerinde ekili dikili tarımsal ürünlerinden ekonomik kayba uğramamaları ve tarımsal faaliyetlerinin aksamaması için fide dikim, sürüm, ilaçlama, sulama işlerinin Kaymakamlığımız koordinatörlüğünce İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Ziraat Odası ve Çiftçi Malları Koruma Başkanlığınca yerine getirilmesine, süt toplayıcılarının gerekli biyogüvenlik ve hijyen tedbirlerini alarak herhangi bir temas olmadan karantina altındaki mahallelerimizden süt toplamalarına izin verilmesine, ancak izole altında bulunan vatandaşlarımızın süt sağım işlerinin kendileri tarafından değil izole altında olmayan bir komşusu ya da yakınları tarafından yapılarak süt toplama noktalarında süt toplayıcılarına teslim edilmesine karar verildi.”

NAMAZLAR CAMİDE KILINMAYACAK
Karantina bölgesindeki camilerde namazların camilerde kılınmayacağı ve yüz yüze eğitimin de bir süre uzaktan yapılacağı belirtilerek, “Karantina altındaki mahallelerimizdeki camilerimizde sürekli dezenfektan işlemleri yapılarak karantina bölgelerimizdeki camilerimizde cenaze namazı kılınmayıp, cenaze namazının camiler yerine mezarlıklarda kılınmasına, iki gün karantina altına alınan mahallelerimizdeki İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri ve 12. sınıf lise öğrencilerimiz Pazartesi ve Salı günü okullarındaki yüz yüze eğitime katılmayıp eğitimlerine uzaktan eğitim ile devam etmelerine, 10 gün karantina altına alınan Yaykın Mahallemizdeki İmam Hatip Ortaokulu 8. sınıf öğrencileri ve 12. sınıf öğrencilerimiz eğitimlerini 10 gün boyunca uzaktan eğitimle devam etmelerine karar verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.