Aydın’da 177 bin 490 öğrenci ders başı yapacak

Aydın’da 177 bin 490 öğrenci ders başı yapacak
ABONE OL
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 2021-2022 Eğitim-Öğretim yılı nedeniyle yayınladığı mesajda, koronavirüs salgını nedeniyle öğrencileri, aileleri ve öğretmenleri tedbirleri elden bırakmamaları yönünde çağrı yaptı.

Vali Aksoy yaptığı yazılı açıklamada, yeni bir eğitim-öğretim yılına başlanacak olmasından dolayı coşku ve heyecanı yaşadıklarını söyledi. Yeni eğitim-öğretim yılının hayırlı olması temennisinde bulunan Aksoy, “Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, onun eğitim düzeyini de gösterir. Günümüzün güçlü ekonomik ve sosyal yaşantısına sahip ülkeleri, bu gelişimlerini büyük ölçüde, eğitime verdikleri önem ve eğitim kurumlarını günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır. Artık tüm dünyada gerçek gücün, fiziksel güçte değil de eğitilmiş insan beyninde olduğu kabul edilmektedir. Bu bilinçle, düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli kültürümüzü benimsemiş, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek, manevi değerlere bağlı, üretken ve yaratıcı bilgi çağı insanı yetiştirmek devletimizin temel amacı ve bizlerin de en önemli asli görevleri arasındadır.” ifadelerini kullandı.
853 OKULDA EĞİTİM VERİLECEK
Kentte eğitimin 6 Eylül’de başlayacağını hatırlatan Aksoy, şöyle devam etti:
“Ülkemizin yarınlara en güzel şekilde hazırlanması için evlatlarımızı iyi yetiştirmek zorundayız. Bu okullarımızdan yetişecek evlatlarımız da ebeveynlerine yakışır bir vaziyette sorumluluk yüklenecek ve ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine değil, daha üstüne çıkaracaklardır. Tüm dünyayı etkisi altına alan Koronavirüs pandemisi nedeniyle uzun zamandır uzak kaldığımız okullarımıza artık geri dönme hazırlıklarını yapıyoruz. 6 Eylül’den itibaren Millî Eğitim Bakanlığı’mızın belirlediği şekliyle eğitime devam edeceğiz. İlimiz genelinde 853 okul ve 9 bin 751 derslikte 14 bin 536 öğretmen ve 177 bin 490 öğrencimiz ile eğitime başlıyoruz. Bu eğitim-öğretim yılını koronavirüs pandemisi etkisinde geçireceğiz ancak geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin bu eğitim-öğretim yılını verimli bir şekilde geçireceklerine inanıyorum.”
“TEDBİRLERİ ELDEN BIRAKMAYIN” 
Koronavirüs salgınının sürdüğünü hatırlatan Aksoy, mesajını şu sözlerle tamamladı:
“Öğrencilerimizden maske, sosyal mesafe, el hijyeni konularına azami ölçüde özen göstermelerini bekliyoruz. Koronavirüsü yenmemiz, okullarınızdan, arkadaşlarınızdan uzak kalmamanız için bu tedbirlere uymamız gerekiyor.  Unutmayın, aldığımız tüm tedbirler sizin sağlığınız içindir.”

aydinda-177-bin-490-ogrenci-ders-basi-yapacak-aksoy-tedbirleri-elden-birakmayin-233717-d237500de65a15fda66121a6725aab63.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.