Aydın'da 3 ay süreyle yasaklandı

Aydın'da 3 ay süreyle yasaklandı
ABONE OL
Aydın İl Umumi Hıfsızsıhha Kurulu tarafından artan koronavirüs vakalarına karşı bir tedbir kararı daha alındı. Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu tavsiyesi üzerine alınan karara göre geniş katılımlı toplantılar ve genel kurullar 3 ay süreyle ertelendi.

MELEK FIRAT - Tüm ülkede olduğu gibi Aydın’da da hızla artan koronavirüs vakaları nedeniyle birçok tedbir alındı. Aydın İl Umumi Hıfsızsıhha Kurulu tarafından bu tedbirlere bir yenisi daha eklendi. Kovid- 19 Bilim Kurulunca, fiziksel mesafenin korunmasının zor olacağı sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlar, birlikler veya kooperatiflerin geniş katılım toplantılarının yapılmayarak 3 ay sonraya ertelenmesini önermişti. Öneri doğrultusunda Hıfzıssıhha Kurulu il genelinde geniş katılımlı toplantılar ve genel kurullar toplum sağlığı, kamu düzeni, sosyal izolasyonu temin, fiziki mesafeyi koruma ve hastalığın yayılım hızını kontrol altında tutma amacıyla 3 aylık süreyle ertelendi.

Aydın Valiliğinde Vali vekili Ömer Faruk Günay başkanlığında yapılan toplantıda alınan kararlara göre:  ‘’1-İl genelinde derneklerin genel kurul toplantıları Şubat ayı sonuna kadar ertelendi

2 - Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler, kooperatifler, barolar, meslek odaları tarafından düzenlenecek etkinlikler ( genel kurul toplantıları dahil) 1 Mart 2021 tarihine kadar ertelendi.

3 - Alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir.’’ denildi

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum