Aydın’da 4 noktada daha tarihi kazılar başlıyor

Aydın’da 4 noktada daha tarihi kazılar başlıyor
ABONE OL
Aydın’da bu yıl itibariyle aralarında antik kentlerin de bulunduğu 4 noktada daha tarihi kazı çalışmaları başlatılacağı öğrenildi.  

MURAT TAN- Kültür ve Turizm Bakanı Nuri Ersoy’un geçtiğimiz yıl Aydın ziyaretinde ildeki tarihi kazıların artırılması yönündeki açıklamalarının ardından bu yıl 4 noktada tarihi kazı çalışmalarının başlatılması kararlaştırıldı. Konuyla ilgili açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, Aydın’daki 4 nokta başlatılacak olan tarihi kazı çalışmalarıyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurunun iletildiğini ve kazıların Adnan Menderes Üniversitesi’ndeki akademisyenlerce yapılacağını kaydetti. 

“AYDIN’IN GEÇMİŞİNE IŞIK TUTULACAK”

Aydın’daki bu yıl itibariyle başlatılacak olan tarihi kazı çalışmalarının Yenipazar’da Donduran Mahallesi yakınlarındaki Orthasia Antik Kenti, Karpuzlu ilçe merkezi yakınlarında bulunan Alinda Antik Kenti, Kuşadası Dilek Yarımadası ve Beşparmak Dağları olarak da bilinen Latmos’ta yapılacağını söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Erim, “Şu anda kazı çalışmalarıyla ilgili ödeneğin ayrılmasına ilişkin Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın onayı bekleniyor. Onayın gelmesiyle birlikte kazı çalışmaları bu yıl itibariyle başlayacak. Belirlenen bu 4 noktadaki tarihi kazı çalışmaları da ADÜ’deki uzman akademisyenler tarafından da başlatılacak. Yapılacak olan tarihi kazılar Aydın’ın geçmişine ışık tutacaktır. İlerleyen süreçte ilimizdeki tarihi kazıların artırılması da bu bakımdan büyük önem taşıyor. Bu konudaki girişimlerimizi artıracağız” dedi.

Aydın’da halihazırda Kültür ve Turizm Bakanlığı Döner Sermaye İşletmesi Merkez Müdürlüğü’nden ayırdığı ödeneklerle Tralleis Antik Kenti, Sultanhisar-Nysa Antik Kenti, Kuşadası-Kadıkalesi, Germencik-Magnesia, Çine-Alabanda, Kuşadası-Kurşunlu Manastırı kurtarma kazısıyla Milet Müzesi Müdürlüğünce de Milet Antik Kenti kurtarma kazıları devam ediyor.

aydinda-4-noktada-daha-tarihi-kazilar-basliyor-144939-5f9349c654118f804059a03d812f8c96.jpgaydinda-4-noktada-daha-tarihi-kazilar-basliyor-144939-8fe19abb68e4eef5d53fade23aa1694f.jpgaydinda-4-noktada-daha-tarihi-kazilar-basliyor-144939-fb3cfeaf46e0457562e1ebf40b68e50b.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.