Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Ebru Görmez'in haberine göre, Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü, yaz sezonu öncesinde gerçekleştirdiği denetimleri sıklaştırmaya devam ediyor. Didim’in belirlenen noktalarında gerçekleştirilen denetimler kapsamında trafik içerisinde kendini ve çevresini tehlikeye sokan motosiklet sürücüleri kontrol edildi.

İlçe genelinde gerçekleşen denetimler esnasında kurallara uymadığı tespit edilen 14 adet motosiklet trafikten men edilerek otoparka çekildi.

Aydın’da hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan şahıs polislerden kaçarken yakalandı Aydın’da hakkında 20 yıl kesinleşmiş hapis cezası olan şahıs polislerden kaçarken yakalandı

Geçtiğimiz günlerde Adnan Menderes Bulvarı (liman yolu) üzerinde motosikletin ön tekerini kaldırmak sureti ile akrobasi hareketleri yapan ve drift atarak trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu tespit edilen motosiklet sürücüsüne, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun ilgili hükümlerine istinaden 53 bin 291 TL cezai işlem uygulandı. Trafik güvenliğini tehlikeye soktuğu tespit edilen motosiklet sürücüsünün sürücü belgesine 60 gün süre ile el konulurken, sürücünün de trafikten men edilmesinin ardından hakkında adli işlem başlatıldı.

Konuyla ilgili Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Başta yaya kaldırımı üzerinde motosiklet kullananlar olmak üzere, plakasız, kasksız, gürültü çıkartan (Abartı egzoz) motosiklet ve elektrikli bisiklet sürücüleri ile trafik kural/yasaklarına uymayan diğer araç sürücülerine yönelik olarak denetlemeler İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından hız kesmeden devam edecektir.” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: Haber Merkezi