Aydın'da 'aşı' seferberliği

Aydın'da 'aşı' seferberliği
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde ekipler, hayvan sağlığı için saha çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler son olarak Yenipazar ve Karpuzlu ilçelerinde aşılama çalışmasına imza atarken kimliklendirme işlemlerine de devam etti.

AŞILAMA ÇALIŞMASI YAPILDI

Ekipler kırsal mahallelere giderek hayvan hastalıkları ve zararlıları ile mücadele kapsamında aşılama çalışması gerçekleşti. Ekipler ayrıca küpeleme, hastalık takibi ve eğitim gibi konularda yetiştiricilere aydınlatıcı bilgiler sundu. Alınması gereken tedbirler noktasında hayvan sahiplerine bilgilendirme yapan ekipler, kimliklendirme çalışmasını sürdürdü.
aw186673-02.jpg

"ÇALIŞMALAR TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR"

Öte yandan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, çalışmalara dair açıklama yaptı. Açıklamada, "Yenipazar ve Karpuzlu’da küçükbaş aşılama ve kimliklendirme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 2024 yılında uygulanması planlanan yeni hayvancılık destekleme modeline uygun olarak kuzu ve oğlakların aşılama ve küpeleme çalışmaları devam etmektedir" ifadeleri kullanıldı.

aw186673-04.jpg

BİLGİLENDİRME YAPILDI

Açıklamanın devamında, şunlar kaydedildi: "Karpuzlu ve Yenipazar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülmekte olan çalışmalara Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürü de eşlik ederek, işletme sahiplerine yeni destekleme modeli, örgütlü yetiştiricilik ile aşı ve uygulama ücretlerinin tarımsal desteklemelerden mahsuplaşılması ile ilgili bilgilendirmelerde bulunmuştur."

aw186673-03.jpg

aw186673-01.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.