Aydın'da at ve eşek devri!

Aydın'da at ve eşek devri!
Kırsal kesimlerin vazgeçilmezleri arasında yer alan yük ve binek hayvanları, akaryakıta birbiri ardına gelen zamların ardından değerlendi. Ekonomik zorluk içerisinde bulunan vatandaşlar at, eşek ve katır gibi hayvanları tercih etmeyi sürdürüyor.

Kişi başına düşen araç sayısının en fazla olduğu iller arasında yer alan Aydın'da vatandaşlar, at, eşek, katır gibi hayvanların kullanımına da devam ediyor. Doğal ve çevreci taşımacılık yöntemi, özellikle kırsal alanlarda göze çarpıyor.

aw182243-01.jpg

VATANDAŞ TERCİH EDİYOR

Aydın'ın ılıman iklimi nedeniyle kendilerine doğal beslenme alanları da bulan yük hayvanlarının kullanımının daha hesaplı olması, vatandaşların tercihinde rol oynuyor. Vatandaşlar ayrıca tarım araçlarının giremediği dağlık alanlarda yük hayvanlarına ihtiyaç duyuyor. Mahsul döneminde taşıma için kullanılan at ve katırlar, traktörlerin giremediği arazilerde çift sürmede kullanılıyor.

aw182243-03.jpg

"ALGISI YOK, VERGİSİ YOK"

Vatandaşlar özellikle bahar aylarında yük ve binek hayvanlarının tek masrafının nal çaktırmak olduğuna dikkat çekiyor. 5-6 yılda bir semer tamiri yaptırdıklarını belirten vatandaşlar, "Algısı yok, vergisi yok. Yakıt zammından da etkilenmiyor" diyerek memnuniyetlerini dile getiriyor.
aw182243-04.jpg

KONFOR VE HIZ PROBLEMİ

At, eşek ve katırların dezavantajının, ulaşımda hız problemi olduğunu ifade eden 61 yaşındaki Muharrem Bozdoğan, "Zaman kaybını telafi etmek için binek hayvanı kullananlar yola biraz erken çıkıyor. Otomobil yerine kısa mesafelerde hayvanla yolculuk yapanlar aynı zamanda sporunu da yapmış olduğu için daha sağlıklı yaşıyor” ifadelerini kullandı.

aw182243-02.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.