Aydın Hedef Gazetesi'nden Kevser Dayan'ın haberine göre; Yaklaşık 30 yıldır pazarda satış yaptığını ifade eden Ahmet Akçay, tezgahında sağlıklı sebzelere yer verdiğini belirtti. Sebze satışıyla geçimini sağladığını anlatan Akçay, havalar soğudukça işlerinin zorlaştığına değindi. Vatandaşlara fiyatların yüksek geldiğini aktaran Akçay, elinden geldiğince indirim yaptığını söyledi.

“MEVSİMİNE GÖRE SATIŞ YAPMAYA DİKKAT EDİYORUM”
Brüksel lahanasının mevsiminin başladığını dile getiren Akçay, “Ben 30 yıldır pazarda esnaflık yapıyorum. Geçmişten gelen bilgilerimle işlerime devam ediyorum. Her ürünü mevsimine göre satış yapmaya dikkat ediyorum. Şu anda Aydın’da Brüksel lahanası henüz çıkmadı. Ben İzmir’den getiriyorum. Kutusuyla birlikte satıyorum, Aydınlılar da severek tüketiyor. Bilmeyenler de var ama dikkat çektiği için soruyorlar ve denemek istiyorlar. Bugün yaklaşık 5 paket sattım, fiyatı biraz pahalı bir sebze ben 150 liradan satıyorum” diye konuştu.

“UYGUN FİYATTAN SATIŞ YAPIYORUM”
Brüksel lahanasının faydalarından bahseden Akçay, “Vatandaşlar yemek olarak yapıyorlar ayrıca salata olarak da tüketiyorlar. Faydalarını bilenler zaten tüketiyorlar, az kalorili olduğu için ve düşük karbonhidrat içermesinden kaynaklı diyet yapanlarda tercih ediyorlar. Sindirim sisteminin çalışmasına da yardımcı oluyor. Ayrıca domates, ıspanak, marul, turp, limon ve havuç da satıyorum. Müşterinin memnun kalması için ve ekonomiden etkilenmemesi için uygun fiyattan satış yapıyorum. Tezgahımda domates 100, ıspanak 50, yeşillikler 20, marul 30 ve turp 50 lira. Bugün en çok havuç satıldı, her hafta satış yapmaya devam ediyorum” ifadelerini kullandı.





