Aydın’da bu işletmedeki manzara iç ısıttı

Aydın’da bu işletmedeki manzara iç ısıttı
 Muhabir
Aydın’da bulunan bir işletmede rafın üzerine yaptığı yuvayla dikkatleri çeken anne kumru görenlerin içini ısıttı.

Efeler Sevgiyolu’nda bulunan bir isletmede içecek rafının üstüne yuva kuran kuş, görenlerin dikkatini çekti. İlk başta görenlerin kuşu maket sandığını söyleyen işletme sahibi Ferhat Turaba, kuş hareket ettikten sonra canlı olduğunu anlayıp şaşırdıklarını belirtti. Dişi kuşun gün içinde arada sırada yuvadan gittiğini aktaran Turaba, onun yerine eşinin gelip yumurtaları koruduğunu dile getirdi. Kuşun onların işletmesinde yuva kurmasının bir bereket göstergesi olduğunu kaydeden Ferhat Turaba, bu sebeple şanslı olduklarını belirtti.

whatsapp-image-2024-04-22-at-20-46-34.jpeg

“6 GÜNDÜR BURADA”

Kuşun işletmesinde yuva yapmadan önce gelip gözlem yaptığını kaydeden Turaba, “Buraya geleli altı gün oldu. İlk başta ağaçta gözlem yaptılar. Biz gece gittikten sonra sabah geldiğimizde baktık, yavaştan yuva yapmaya başlamış. Yuvasını bir günde tamamladı. Sonra devamlı buraya gelmeye başladı. İlk başta bizden tedirgin oldu ama ondan sonra hep burada kaldı. Genelde burada ara sıra, çok nadir gidiyor. O da büyük ihtimalle ya yuvayı yapmak için ya da yemek yemek için gidiyor. Arada eşi geliyor, kontrol ediyor. Hatta kendisi gideceği zaman eşi geliyor. Yumurtalarına eşi bakıyor. Ondan sonra kendisi gidip geliyor, sonra teslim ediyorlar. Dönüşümlü olarak yuvada durup yumurtalarını koruyorlar. Yuvada eşinden çok kendisi duruyor” dedi.

whatsapp-image-2024-04-22-at-20-46-35-1.jpeg

“ORAYI ARTIK YUVA BELLEMİŞ”

Kuşun artık oraya alıştığını dile getiren Ferhat Turaba, “Gelen müşteriler ilk başta kuşu maket zannediyorlar. Daha sonra kıpırdayınca gerçek olduğunu anlıyorlar. Burası biraz yüksek sesli fakat sesten etkilenmiyor. Yuvanın yanına yaklaşılmadığı sürece korkmuyor. O orayı artık yuva bellemiş. Burada rahat etmese zaten gelmezdi” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-04-22-at-20-46-35-2.jpeg

“BEREKETİN GÖSTERGESİ”

İşletmelerinin yeni açıldığını ve bu sebeple kuşun gelip yuva yapmasının bir bereket göstergesi olduğunu ifade eden Turaba, “Onun burada olması çok güzel bir his. Biz zaten yeni açıldık. Onun bizi seçmesi bizi mutlu etti. Burayı kendine yuva seçmiş olması bizim için bereketin göstergesidir” şeklinde konuştu.

whatsapp-image-2024-04-22-at-20-46-35.jpeg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum