Mahallenin geçim kaynağı olan bambu ve sepetçilik işini, ilkokul yıllarında öğrenmeye başladığını belirten Aydeniz, "Okuldan sonra ustalarımızın yanına gidip bu işi öğrendik. Şu anda sepet ve hasır üzerine yapamayacağımız hiçbir ürün yok. Ustalarımıza teşekkür ederim, bu mesleği onların sayesinde öğrendim" ifadelerini kullandı.
Gençlerin İlgisi Kalmadı!
Aydeniz, 2024 sezonunun güzel geçtiğini ancak bazı siparişlere yetişemediklerini dile getirdi. Siparişlere yetişememelerinin nedeninin ise meslekte yeteri kadar usta bulunmamasından kaynaklandığını aktaran Aydeniz, gençlerin ilgisizliğinden yakındı. Çoğu gencin mesleğinin ismi sorulduğunda "Sepetçiyim" demekten çekindiğini aktaran Aydeniz, "Gençler bu mesleğe ilgi göstermiyor. ‘Ne iş yapıyorsun?' diye sorulduğunda, çoğu genç ‘sepetçiyim' diyemiyor, bu yüzden usta sıkıntısı yaşıyoruz" sözlerini kaydetti.
Çok Sayıda Seçenek Var
Ilıcabaşı Mahallesi'nde üretilen bambu, rattan ve diğer doğal malzemelerden yapılan ürünler arasında avize, sehpa, masa, telefonluk, kütüphane, koltuk, sepet gibi pek çok seçenek göze çarpıyor. "Müşterinin talepleri doğrultusunda her türlü ürünü yapabiliyoruz" diyen Aydeniz, şöyle dedi: "Biz burada genelde avize ve çeşitli mobilya ürünleri üretiyoruz. Talep doğrultusunda bambu ve diğer malzemelerle her türlü ürünü üretmemiz mümkün."
Yoğun İlgi Var
Aydeniz, son yıllarda özellikle rattan avizelere olan talebin arttığına da işaret etti. Şimdilerde rattan avizelerin popüler olduğunu dile getiren Aydeniz, plajlar, oteller, restoranlar ve beach club'larda rattan ve bambu abajur modellerine büyük ilgi olduğunu aktardı. Aydeniz, Bodrum, Marmaris, Çeşme, Kuşadası, Didim, Antalya ve İstanbul gibi yerlerden talepler aldıklarını sözlerine ekledi.