Aydın’da CHP’ye geçen belediyeler mercek altında

Aydın’da CHP’ye geçen belediyeler mercek altında
 Muhabir
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, basın mensuplarıyla kahvaltılı toplantıda bir araya gelerek yerel seçimler hakkında değerlendirme yaptı. Seçimlerde AK Parti’den CHP’ye geçen belediyelerde bir enkaz devraldıklarını dile getiren Saatçı, bu belediyelerin mercek altına alındığını ve incelemeler yapıldığını açıkladı.

CHP Aydın İl Başkanı Hikmet Saatçı, basın mensupları ile kahvaltı programında bir araya geldi. Yerel seçimeler ile ilgili değerlendirme yapan Saatçı, Aydın’da iyi bir yerel seçim sürecini geride bıraktıklarını belirtti. AK Parti’den Aydın’a geçen ilçelerde bir enkaz devraldıklarını aktaran Saatçı, bu belediyelerde derinlemesine bir çalışma yapıldığını ve bu çalışmaların sonucunun halk ile paylaşılacağını dile getirdi. Aydın’da CHP’nin 13 belediye kazandığını belirten Saatçı, İncirliova Belediye Meclisi’nde çoğunluğu sağladıkları için de memnuniyet duyduklarını ifade etti.

whatsapp-image-2024-04-19-at-13-15-06.jpeg

“ENKAZ DEVRALDIK”
Yeni seçilen belediye başkanlarının çalışma yaptıklarını söyleyen Başkan Saatçı, “Belediye başkanlarımızın işi kolay değil. Şimdi belediye başkanlarımız söylediğim gibi belediyenin fotoğraflarını çekiyorlar. Her bir belediyemizden enkaz devraldığımızı söyleyebilirim. Örneğin kendi ilçem olduğu için söylüyorum. Bozdoğan’dan bahsedeyim. 5 yıl önce Tümer Apaydın orada belediye başkanıyken ondan sonra seçilen arkadaş bir pankart astı Bozdoğan Belediyesi borçları diye, 77 milyon olarak aşmıştı. Tümer Apaydın 77 milyon lira borç yaparken her bir mahallesinde bir çivisi vardı. Bozdoğan’da yapılan mevcut çalışmalarda emin olmamakla birlikte 200 milyondan bahsediliyor. Peki, hangi mahalleme ne verdi? Bir enkaz verildi. Daha diğer ilçelerde de fotoğraf çekiliyor. Efeler Belediyemiz yarın bugün açıklayacakmış. Fotoğraflar çekiliyor ve çalışmalar devam ediyor. Onlar kesinleştirdikten sonra paylaşacaklar. Peki, bu borçlarla nasıl yatırım yapılır, ne yapılır? Onu da bilmiyoruz. Hele karşımızda genel iktidar var. Yarın kredilerinin açılamayacağını, İller Bankası gelirlerinin azalacağını bilemiyoruz. Çünkü biz muhalefet değiliz. Biz başarmak zorundayız. Bunu halkımızla beraber el ele vereceğiz. Başaracağız. Başarılı belediye başkanlarımızla halkımızın teveccühünü daha da çok alacağımızı inanıyorum. Bu konuda hiçbir şüphemiz yok” dedi.

whatsapp-image-2024-04-19-at-13-15-06-2.jpeg

“İYİ BİR YEREL SEÇİM ATLATTIK”
Yerel seçim sürecinde iyi çalıştıklarını belirten Saatçı, “Aydın'da gerçekten iyi bir yerel seçim atlattık. Burada emeklerini yadsıyamayacağım Emniyet Müdürü ve emniyetteki arkadaşlarımız da var. Sağ olsunlar olaysız, sakin bir şekilde seçim atlatmamıza sebep oldu. CHP olarak Aydın’da ve Türkiye’de başarılı bir seçim atlattığımızı iddia ediyorum. Bunun nedenlerini şöyle sıralayabilirim. 10 ay önce yapılan bir seçim vardı. 10 ay önceki seçimlerde Sayın Genel Başkanımızın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığında çok büyük umutlarla girilmişti ve kaybetmiştik. Tabii halkımızda bir umutsuzluk oluşmuştu. Bu halkımızı tekrar sandığa çekebilir miyiz? Bu umutların kırılmasından dolayı bir korku vardı. Ama halkımız şunu gayet iyi biliyordu. 10 ay içerisinde mevcut genel iktidar verdikleri sözün hiçbirini yerine getirememiş olması artık halkımızın hükümete bir sarı kart göstermesi gerekiyordu ve bunu gerçekten gösterdi. Yani halkımız istedikten sonra sarı kartı gösterdi, yarın kırmızı kartı göstermeye hazır olsunlar. Muhakkak halkımız onu da gösterecektir” ifadelerini kullandı.

“GÜVENİMİZ SARSILIRSA HESAP SORMAK GÖREVİMİZ”

Yeni seçilen belediye başkanlarının dürüst olduklarını dile getiren Saatçı, görev süresi boyunca güvenleri sarsılırsa hesap sormanın görevleri olduklarını belirtti. Bütün belediye başkanlarına güvendiğini ifade eden Başkan Saatçı, “Bizler örgüt olarak bir seçim bittiğinde bir seçim başladığını hepimiz biliyoruz. Biz çalışmaya başladık. Daha önce de söylemiştik meydanlarda. Biz seçimleri 3 ay kala, 5 ay kala, 10 ay kala değil çok önceden başlıyorduk. İlçelerimizde adayların belirlenme sürecini çok önceden tamamlamıştık. Tabii bu yansımıyordu topluma. Yansımaması gerekirdi zaten doğru bir şekilde. Zamanı geldiğinde yansıtılıyordu. Adaylarımızı hepiniz aşağı yukarı tanıyorsunuz. Hepsi de iyi insanlardan, çalışkan insanlardan ve en önemlisi de dürüst insanlardan olduğunu biliyoruz. Biz onlara kefiliz arkadaşlar. Görevleri süresi içinde herhangi bir şey yaparlarsa da o güvenimizi yıkarlarsa da hesap sormak bizim asıl görevimizdir. Ama hepsine inanıyorum ve güveniyorum. Tabii belediye başkanlığı seçimlerimize biz sorduğumuzda daha önce il başkanı olarak '17 ilçeyi alacağım' dediğimi duymuşsunuzdur. Tabii bu bir il başkanının söylemesi gereken laftır. Ama biz ciddi olarak söylüyorduk bu lafı. Ocak ayında ben genel başkanımızın seçiminden sonra sevgili genel başkanımıza tebriğe gittiğimizde ilçe başkanlarıyla beraber bizi ayrı bir odaya almıştı. Bana 'kaç ilçeyi alabilirsiniz?' diye sormuştu. O gün ilçe ilçe tek tek genel başkanımıza bu ilçelerin adını vermiştim. Bazılarımız için bazı ilçeleri sürpriz sayabilirsiniz. Ama bize sürpriz yoktu. O çalışmalar çok önceden başlamıştı. Kazanamayacağımız yerlerde vermiştim. Bu rakam sürpriz değildi. Tabii çalışırsanız oluyor. Artık Cumhuriyet Halk Partisi halkın partisidir. Bunu kabul etmek gerekiyor. Söylüyorduk bunu da bu seçimlerde halkımız gerçekten yerine getirdi. CHP’nin ilçe başkanlığının, kadın kolları başkanın ve yönetiminin, gençlik kollarımızın başkanları ve yönetimini emeklerini hiç yadsıyamam. Hepsine teşekkür ediyorum. Ama bu seçimde başarılıydık. Tabii başarılı etkenlerimiz nelerdi? Dediğim gibi örgütlerimiz sağlamdı. Ama hiç yadsıyamayacağımız emeğini çok değer verdiğimiz çok büyük emekleri olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’nun emeklerini inkar edemem. Özlem başkanımızın bu aldığımız yerlerin de çok büyük emeği var. Özlem başkanla beraber gerçekten örgüt bütünleşti. Bu konuda emeklerini harcayan milletvekillerimiz var. Bunlar da teşekkür ediyoruz. Ellerine geldiğince çalıştılar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.