Meteoroloji'nin uyarısını yaptığı sağanak yağışın etkili olmasıyla Aydın-Selçuk karayolunun Ortaklar mevkii yakınlarında çökme meydana geldi. Konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıyan CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz, daha öncede buna benzer olayların yaşandığını hatırlattı.

ALTYAPI ÇALIŞMALARINI SORGULADI
Geçtiğimiz yaz Kuşadası-Söke yolunda meydana gelen çökmeyi hatırlatan Karakoz, “Aydın’da son 1 yılda yağışa bağlı olarak veya başka sebeplerle karayollarında meydana gelen çökme olayları, karayollarındaki altyapı çalışmalarının yeterliliği ve bölgenin jeolojik yapısına uygun inşa edilip edilmediği konusunu da sorgulatır hale gelmiştir. Aydın genelindeki karayolu ağında kapsamlı bir risk analizi yapılmalıdır” dedi.
BAKAN URALOĞLU'NA 6 SORU İLETTİ
TBMM Başkanlığı'na soru önergesinde bulunan CHP'li Karakoz, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na şu soruları yöneltti:
1 - Aydın-Selçuk karayolunun Ortaklar mevkiinde meydana gelen yol çökmesinin nedenlerinin araştırılması ve varsa kusuru olanların tespit edilerek cezalandırılması için gereği yapılmakta mıdır?
2 - Aydın-Selçuk karayolu ile ilgili deprem, heyelan ve doğal felaketlere karşı en son ne zaman bir risk analizi yapılmıştır? Söz konusu yolda en son ne zaman bakım, onarım veya iyileştirme çalışması yapılmıştır?
3 - Bölgede yol yapımı veya sonrasında yapılan denetimlerde, söz konusu güzergahın yoğun yağışlara karşı riskli olduğuna dair önceden hazırlanmış bir rapor veya tespit edilen bir bulgu var mıdır?
4 - Çöken yolun tamiratı ve yeniden trafiğe açılması için öngörülen çalışma takvimi nedir? Meydana gelen bu hasarın kamuya maliyeti ne kadardır?
5 - Aydın ili sınırlarındaki Karayolları Genel Müdürlüğü’ne bağlı karayollarında son 1 yılda meydana gelen çökme, heyelan vb. olayların sayısı kaçtır? Bu olayların sebepleri ne olarak tespit edilmiştir?
6 - Benzer çökmelerin önlenmesi amacıyla Aydın genelindeki karayolu ağında kapsamlı bir risk analizi yapılması planlanmakta mıdır?





