Aydın'da davullu zurnalı bayram kutlandı

Aydın'da davullu zurnalı bayram kutlandı
ABONE OL
Aydın’ın Efeler ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki Günay Sarıkaya  ve 8 yaşındaki oğlu Çınar Sarıkaya, balkonlarından klarnet ve davulla komşularına Ramazan Bayramı dolayısıyla konser verdi. 

KIYMET SARIYILDIZ- Koronavirüs salgınına karşı İçişleri Bakanlığı Ramazan Bayramı’nda sokağa çıkma kısıtlaması uyguladı. Vatandaşlar bu sene bayramı evde kutlamak zorunda kaldı. Efeler ilçesi Kurtuluş Mahallesi’nde oturan müzisyen olan 36 yaşındaki Günay Sarıkaya  ve 8 yaşındaki oğlu Çınar Sarıkaya, sokağa çıkamayan komşularının  davullu zurnalı bayram kutladı. Balkondan müzik aletlerini çalan Sarıkaya ailesine komşuları da balkonlardan eşlik etti. Aydın’da müzisyenlik yaptığını söyleyen Günay Sarıkaya, “Klarnet çalıyorum. Bu meslek bize babalarımızdan, dedelerimizden geliyor. Oğlum Çınar Sarıkaya’yı da yetiştiriyorum. Kızım Kumsal ve eşim Gülseren’le böyle bir müzik hayatımız var. Bu bizim mesleğimiz. Ailecek yapıyoruz. Aydın’da Ege Bölgesi’ne düğünlerde çalışıyorum. Ekibim var. Kalabalık bir ekimiz var. İşimiz, ekmeğimiz bu. Virüsten dolayı evdeyiz. Hem bayram hem de komşuların isteği üzerine böyle mini konser verdik. Mahallemiz şenlensin dedik. Mahallemizin hepsi iyi onlarda balkonlardan destek verdi” dedi. 

“BİZ İNSAN AYIRT ETMİYORUZ”
“Müzisyenler olmasa şarkılar türküler olmaz” diyen Sarıkaya, “Müzisyenlere müzisyen gözüyle bakmayan arkadaşlarımız var. Biz müzisyenler olmasa şarkılar türküler olmaz. Müzisyenleri aşağılayanlar var. İnsanlar milletvekili, cumhurbaşkanı, siyasetçi olur ama müzisyen olamaz. Klarneti çalmak için ömrümü verdim. Adam okuyor bir makam mevki sahibi oluyor. Ama klarneti çalmayı beceremez. Lütfen müzisyenlere destek verilsin. Onlara saygı duysunlar. Ben roman çocuğuyum. Bu işin uzmanlarıyız biz. Oğlum 8 yaşında çok güzel davul çalıyor. Biz insan ayırt etmiyoruz” diye konuştu.

8-006.jpg9-007.jpg 


Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.