Aydın'da dolandırıcılık

Aydın'da dolandırıcılık
ABONE OL
Aydın’da kendisini savcı olarak tanıtan kişilerce dolandırılmak üzere olan 56 yaşındaki Ali Akkan, yakınlarının haber vermesi üzerine güven timleri tarafından kurtarıldı.

KIYMET SARIYILDIZ- Aydın’ın Koçarlı ilçesinde yaşayan 56 yaşındaki Ali Akkan, kendisine cep telefonu üzerinden ulaşan ve savcı olduğunu iddia eden kişiyle görüşmeye başladı. Savcı olduğunu iddia eden şahsın çeşitli bahanelerle kendisini adliyeye çağırması üzerine Koçarlı’dan yola çıkan Akkan, yol boyunca dolandırıcıyla konuştu. Efeler Adliyesi’ne gelen Akkan’a bu sırada telefondaki dolandırıcı içeri girmemesini ve kendisini dışarda beklemesini söyledi.

Kendisinden 10 bin lira isteyen kişinin dolandırıcı olduğunu fark etmeyen Akkan, bu sırada telefonda durumu yakınlarına anlattı. Daha sonra telefonunun şarjı biten ve Akkan’a ulaşamayan yakınları durumu polise bildirdi.

İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri Akkan’ı Sevgi Yolu’ndaki bir telefoncuda telefonunu şarj ederken buldu. İfadesi alınmak üzere güven timleri tarafından karakola götürülen Akkan, dolandırıcının kendisini savcı olarak tanıttığını belirterek, “Beni adli bir vakadan dolayı adliyeye çağırdı. Ben de adliye bir vaka olduğunu ve ilk önce savcılığa çağırdığı için şüphelenmedim. Aydın’a geldiğimde ise beni adliyenin içerisine girmemem konusunda uyarıp oyaladı. İlk başta paradan bahsetmemişti ama Aydın’a geldiğimde 10 bin lira istedi” dedi.

Öte yandan aynı dolandırıcının Tahir B. isimli bir vatandaşı daha aradığı ve aynı gerekçelerle dolandırmaya çalıştığı öğrenildi. Kendisini savcı diye arayan kişinin Tahir B.’den 85 bin lira istediği, Tahir B.nin ilk etapta parayı hazırlayarak yola çıktığı ancak daha sonra durumdan şüphelenerek durumu polise bildirmek üzere karakola gittiği öğrenildi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.