Aydın’daki ölümlü kazadan uyuşturucu trajedisi çıktı Aydın’daki ölümlü kazadan uyuşturucu trajedisi çıktı

Aydın'da Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, düzensiz göçle mücadelesini sürdürüyor. Ekipler, 2 Mayıs 2024 tarihinde saat 20.20’de, Didim açıklarında can salı içerisinde bir grup düzensiz göçmen olduğu bilgisinin alınması üzerine harekete geçti. Sahil Güvenlik botuyla bölgeye giden ekipler, can salı içerisindeki 6 düzensiz göçmeni kurtararak karaya çıkardı.

aw196026-01.jpg

ÜÇ DÜZENSİZ GÖÇMEN DENİZE DÜŞTÜ
Kurtarılan düzensiz göçmenler, Yunan unsurları tarafından geri itilmek için can salına bindirildiklerini, bu sırada 3 düzensiz göçmenin denize düştüğünü anlattı. Denize düşen göçmenlerden 2’sinin Yunan Sahil Güvenlik botuna alındığı, 1 düzensiz göçmenin ise en son can yelekli olarak deniz yüzeyinde görüldüğü aktarıldı. Düzensiz göçmenler, denize düşen kişinin daha sonra bir daha görülemediğini dile getirdi.

aw196026-02.jpg

CANSIZ BEDENİ BULUNDU
Düzensiz göçmenlerin ifadeleri üzerine, kaybolan şahsın bulunması için çalışma başlatıldı. Bölgeye 1 Sahil Güvenlik uçağı, 1 Sahil Güvenlik insansız hava aracı ve ilave olarak 1 Sahil Güvenlik botu yönlendirildi. Bölgede sürdürülen arama kurtarma çalışmaları sonucunda, düzensiz göçmenin cansız bedeni bulundu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı