Aydın’da eğitim buz kesiyor

Aydın’da eğitim buz kesiyor
ABONE OL
Aydın’da bazı ilçelerdeki okullarda ihaleyle alımı yapan ithal kömürlerin düşük kalorili olmasından kaynaklı olduğu ileri sürülen ısıtma sorunu, dersliklerdeki öğretmen ve öğrencilerin mağdur olmasına yol açtı. 

MURAT TAN- Aydın’da Efeler ve Söke başta olmak üzere bazı okullardaki ısıtma sorunu nedeniyle öğretmen ve öğrencilerin ağır kış şartlarında mağdur olması bazı şikayetleri de beraberinde getirdi. İhaleyle alımı yapılan kömür paketlerinin üzerinde 7 bin 800 kalorili olduğu belirtilmesine rağmen düşük kalorili olduğunu savunan Söke Eğitim-Sen İlçe Temsilcisi Hayri Yaptaterek, Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerini göreve davet ederken, ilçedeki öğrencilerle öğretmenlerin ısınma sorunu nedeniyle büyük mağduriyet yaşadıklarını belirtti. Konuyla ilgili açıklama yapan Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş ise okullarda yakılan düşük kalori kömürle ilgili şikayetleri mercek altına aldıklarını belirtti. 

“BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULUNSUN” 

Halihazırda özellikle Söke başta olmak üzere Aydın’da bazı ilçelerdeki okullarda ısınma sorunuyla ilgili şikayetlerin artması Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nü harekete geçirdi. Eğitim-Sen Söke İlçe Temsilcisi Yaptaterek ise Söke’deki tüm okullarda ısınma sorununun devam ettiğini belirterek bir an önce çözüm bulunması gerektiğini söyledi. İhaleyle alımı yapılan kömürlerin düşük kalorili olması nedeniyle okulların yeterince ısıtılamadığını belirten Yaptaterek, “Öğretmenler ve öğrenciler sınıfta ders işlerken soğuktan ötürü büyük zorluk çekiyor. Alınan ithal kömürlerde 7 bin 800-8 bin kalorili olduğu yazıyor ama bizim tespitlerimize göre hepsi de 3 bin kalorili. Aydın’da Söke dışındaki başka okullarda da benzer sorunlar yaşandığını duyuyoruz. Gerekirse yeniden ihaleye çıkılarak bu soruna ivedilikli çözüm bulunması gerekiyor. Daha kış mevsimin başlarındayız. Bu düşük kalorili kömürlerle okulları ısıtmak imkansız. Yetkililer bir an önce bu soruna çözüm bulsunlar” dedi. 

“KONU TAKİBİMİZ ALTINDA”

Konuyla ilgili kendilerine de bazı okullardan benzer şikayetler geldiğini belirten Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Okumuş, “Bazı okullarımızdan bu tür şikayetleri bir süredir alıyoruz. Yerinde gidip incelediğimiz okullar da oldu. Bunun dışında ilgili kömür firmasına da düşük kaloriden kaynaklı olduğu ileri sürülen ısınma sorunuyla ilgili olarak bir okulumuzda yerinde kalorifer kazanı yaktırtıp bir sorun olmadığını saptadık. Bazı okullarda bu tür sorunlar olduğu yönünde tarafımıza aktarılan şikayetleri de titizlikle ve hassasiyetle değerlendiriyoruz. Bu sorun bilgimiz dahilinde olmakla birlikte ısınma sorunu olduğu ileri sürülen okullarda yerinde incelemelere devam ediyoruz. Bazı okullarda kalorifer tesisatlarındaki aksaklıklar da ısınmada bazı sorunlara neden olabiliyor. Lokal şikayetlerle birlikte bu konu şu anda takibimiz altındadır” diye konuştu. 

aydinda-egitim-buz-kesiyor-143168-fbf70851c8a67bde1ee7d800c2dec2f7.jpgaydinda-egitim-buz-kesiyor-143168-9873de9c56d5c23a9f0473fb91680f1f.jpgaydinda-egitim-buz-kesiyor-143168-cb0d65f37e872b78105a52e9ddf7a931.jpegaydinda-egitim-buz-kesiyor-143168-dfb59d7e0fac12232e67f490d60d998c.jpeg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.