Aydın’da eğitimin kalitesi artırılacak 

Aydın’da eğitimin kalitesi artırılacak 
ABONE OL
Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, ilde eğitimin kalitesini artırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. 

MURAT TAN - Liseler Geçiş Sistemi’nde (LGS) 2018 yılında 15. sırada yer alan Aydın’ın, 2019 yılında 28 puan gerileyerek 43. sırada yer alması, ilde eğitimdeki başarısızlığın nedenlerine ilişkin merak uyandırırken, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, soruna çözüm bulmak için harekete geçti. 

Aydın’da eğitimin kalitesini artırmak için Aydın Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte akademik çalışma başlatılması için düğmeye basan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, son yıllarda Aydın’ın eğitimde ivme kaybettiğini vurgulayarak, eğitim kalitesini bulunduğu noktadan çok daha iyi bir noktaya taşıyacak bir takım tedbirler aldıklarını belirtti. 
 
“AYDIN DAHA İYİ BİR SEVİYEYE ULAŞACAK”

Konuyla ilgili açıklamasında Aydın’da eğitimin kalitesini artırmak için bir dizi tedbirlerin hayata geçirileceğini belirten Aydın Valisi Köşger, “Bu konuda yapacağımız akademik çalışmayla ilgili Milli Eğitim İl Müdürlüğü’nden arkadaşlarımızla birlikte 4-5 saatlik bir toplantı gerçekleştirdik. Aydın’daki eğitim kalitesini bulunduğu noktadan çok daha iyi bir noktaya taşıyacak bir takım tedbirleri alıyoruz. Göreceksiniz önümüzdeki yıl Aydın’da çok daha iyi bir eğitim seviyesini yakalamış olacağız. Aydın eğitimde birazcık ivme kaybetti. Buna yönelik yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Bizim, genç, iyi yetişmiş insan kaynağı dışında bir zenginliğimiz yok. Aydın’daki veliler de bu konuda çok duyarlılar. Çocuklarının kendilerinden daha iyi bir noktaya gelmeleri için duyarlı bir şekilde gayret gösteriyorlar. Biz de onlara devlet olarak vermemiz gereken desteği veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz” dedi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.