Aydın’da engelliler farkındalık için yürüdü

Aydın’da engelliler farkındalık için yürüdü
 Muhabir
Aydın Altı Nokta Körler Derneği, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle, farkındalık yürüyüşü düzenledi.

Aydın Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla her yıl olduğu gibi bu yıl da farkındalık etkinliği düzenledi. Bu yılki etkinliğin öncülüğünü üstlenen Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, görme engelliler başta olmak üzere tüm engelli vatandaşlar ile haftanın önemi ve anlamını içeren farkındalık yürüyüşü kapsamında Atatürk Kent Meydanı’ndan Adnan Menderes Bulvarı’na yürüdü.

aydinda-engelliler-farkindalik-icin-yuruduaydinda-sansliyiz-int-gzt-469158-b84ada4e30a1edd4a1e3602c5c64a064.jpeg

“SİYASİLER DUVAR GİBİ ÖNÜMÜZE DİKİLDİ”
Yürüyüş öncesinde tüm engelli dernek üyeleri adına konuşma yapan Bayram Özen, İstanbul’da okul müdürünün katledilmesine ilişkin eğitim camiasına başsağlığı diledi. Bugüne kadar hayatını kaybeden tüm eğitimcileri yad ederek konuşmasına devam eden Özen, “Engelli vatandaşlarımızın sorunları her gün büyüyerek dağ gibi önümüze dikiliyor. Bunların başlıca nedenlerinden birisi özellikle pandemi sürecinden sonra özellikle engelli sivil toplum kuruluşlarının durağan sürece geçmiş olmamızdır. Bugün bazı siyasilerde engelliler adına yapılan bir takım kazanımların önüne geçmek için önümüze duvar gibi dikildiler” dedi.

aydinda-engelliler-farkindalik-icin-yuruduaydinda-sansliyiz-int-gzt-469158-75839660da1369db8b92e98f40fedf26.jpeg

SORUNLAR ÇOK, ÇARE YOK
Anayasanın ikinci maddesini hatırlatan Özen, “Arkadaşlar hepimizin bildiği gibi anayasanın ikinci maddesi 'Türkiye sosyal, demokratik, laik bir hukuk devleti' der. Ancak biz bu ülkede yaşlı bir baba zihinsel engelli kızını kendisinden sonra çaresiz kalacağı düşüncesiyle önce kızını sonra kendisini vurarak öldürdüğünü gördük. Yine biz bu ülkede bakım merkezinde görmüş olduğu işkence neticesinde yaşamını yitiren otizmli arkadaşımızı gördük. Bugüne kadar sesimizi güçlü çıkarabilseydik bunlar yaşanmamış olurdu. Bugün tıbbi araç ve gereçleri alma noktasında SGK geri ödemeleri güncellemediği için biz ekonomik sıkıntılar yaşıyoruz” diye konuştu.

aydinda-engelliler-farkindalik-icin-yuruduaydinda-sansliyiz-int-gzt-469158-be25871c4441ee4eaee5bc0ddf0e8f9d.jpeg

ÖZEN’DEN AFYONKARAHİSAR ÖRNEĞİ
Yaşadıkları ekonomik sıkıntılar dolayısıyla malzeme temini için vatandaşa çağrıda bulunduklarını belirten Özen, “Bugüne kadar Aydın’da projemize destek veren hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. 31 Mart Yerel Seçimleri'nden sonra sönen umutlarımız yeniden yeşermeye başladı. Afyonkarahisar’da seçilen Burcu Köksal başkan, ‘Engellilerin sorunlarını yalnızca engelliler anlar’ diyerek bizim şube başkanı arkadaşımızı engelli koordinasyon merkezi müdürü olarak göreve getirdi” ifadelerini kullandı.

aydinda-engelliler-farkindalik-icin-yuruduaydinda-sansliyiz-int-gzt-469158-f4a38cd1f22775ca9743027665b86636.jpeg

“ENGELLİLERİN ANNESİ ÇERÇİOĞLU”
Afyonkarahisar örneğinin ardından kadın eli değen her yerin güzelleştiğini belirterek Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na da teşekkür eden Özen, “Özlem Çerçioğlu, engellilerin annesidir. Aydın Belediye Başkanı seçildiğinde ilk icraatı engelliler komisyonunun engellilerden kurulması olmuştu. Bugüne kadar söz konusu engelliler olduğunda bürokratlara talimat vererek sorun ve sıkıntıların kesinlikle ötelenmemesi gerektiği söyledi. Bu durum Aydın’da yaşayan engellilerin ne kadar şanslı olduğunun göstergesidir” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.