Aydın'da evlenecek çiftler hazırlıklara başladı

Aydın'da evlenecek çiftler hazırlıklara başladı
 Muhabir
Düğün sezonunun başlamasına az bir süre kala Aydın'ın Efeler ilçesinde dünyaevine girecek çiftler hazırlıklarını sürdürüyor. Peki nikah tarihi alınırken ne yapılması gerekiyor?

Aydın’ın Efeler ilçesinde düğün sezonu başlamadan hazırlıklar başladı. Dünyaevine girecek çiftler, nikah tarihlerini almak için bulunduğu ilçedeki evlendirme dairesine başvurularını yapıyor. Evlendirme dairesine başvurmadan önce ise bir takım belgeleri hazırlamak gerekiyor.

NİKAH TARİHİ NASIL ALINIR?

Evlenecek çiftlerin öncelikle aile hekimlerine giderek sağlıklı olduklarını belirlemek için kan tahlili yaptırması gerekiyor. Kan tahlilleri genellikle 2-3 iş günü içerisinde raporlanıyor. Rapor çıkınca son 6 ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraflar ile tekrardan aile hekimine gidilmesi gerekiyor.
Aile hekimi, genç çitlerin çıkan sağlık raporlarına fotoğraflarını yapıştırarak teslim ediyor. Sağlık işlemleri bittikten sonra Efeler Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’ne nikah günü başvurusu için gidilmesi gerekiyor. Orada uygulanan prosedürlerin ardından istenilen nikah tarihi belirtilerek işlemler tamamlanıyor. Öte yandan kendi kızlık soyadını kullanmak isteyen kadınların müracaat sırasında bunu belirtmesi gerekiyor.

evlenecek-ciftler-bu-haber-sizi-ilgilendiriyor-aydinda-nikah-tarihi-almak-icin-ne-gerekli-int-465762-0cf1e153597fe193fbf6a39284a10f23.jpeg

NİKAH ÜCRETLERİ NE KADAR?

Öte yandan Efeler ilçesi için nikah memuru ve salon ücretleri ile ilgili bilinmesi gerekenler şunlar: “Uluslararası aile cüzdan ücretinde maliyece belirlenecek ücret tarifesi uygulanıyor. Oda nikahı nikah ücreti hafta içi için bin 5 TL, belediye nikah salonu ücreti hafta içi mesai saatleri için bin 490, hafta sonu bin 990, bayram ve resmi tatillerde ise 2 bin 490 TL olarak belirlendi. Evlenme izin belgesi ise 250 TL şeklinde belirtildi. Nikah, Nevzat Biçer Nikah Salonu’nda hafta içi için 6 bin 490, hafta sonu 7 bin 990, resmi tatillerde ise 9 bin 990 TL şeklinde ayarlandı. Dış nikah ücretleri ise hafta içi ve hafta sonu 2 bin 990, bayram ve resmi tatil 3 bin 490 TL şeklinde belirlendi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.