Aydın'da görme engelliler destek bekliyor

Aydın'da görme engelliler destek bekliyor
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Körler ve Güvenlik Günü münasebetiyle görme engelli vatandaşlar kahvaltıda bir araya geldi.

ALPER ŞENDERE- Kahvaltıda konuşan Altınokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, iş insanlarından destek beklediklerini ifade etti.

Aydın’da yaşayan görme engelli vatandaşlar ve aileleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile kahvaltıda bir araya geldi. Turistik Park’ta gerçekleşen kahvaltıda konuşan Altınokta Körler Derneği Aydın Şubesi Başkanı Bayram Özen, bugüne kadar her konuda kendilerine yardımcı olan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’na teşekkürlerini dile getirirken körler okulunun açılması için iş insanlarından destek beklediklerini dile getirdi. Kahvaltıda konuşan Özen, Aydın’da görme engelli çocukların okuma yazma öğrenebilmeleri için gerekli olan körler okulunun Aydın’da bulunmadığını, bu nedenle özellikle küçük yaştaki görme engelli çocukların okuma yazma öğrenemediklerini dile getirdi. Bu ihtiyacın karşılanması için özellikle iş insanlarından destek beklediklerini ifade eden Özen, sosyal bir devletin gereği olarak devletin de bu konuda adım atmasını beklediklerini söyledi.

ÇERÇİOĞLU BÜYÜK BİR ŞANSTIR
Konuşmasında görme engellilerin Aydın’da yaşadıkları sorunları ve Büyükşehir Belediyesi ile yaptıkları çalışmalardan da bahseden Özen, “Bugüne kadar birçok görme engelli vatandaşımızın beyaz baston ihtiyacını Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza ilettiğimizde kendileri aynı hassasiyeti göstererek, anaç ruhlu olmanın vermiş olduğu hassasiyeti göstererek, sorununun çözümü noktasında derhal ilgili bürokratları talimatlandırarak sorunun çözülmesinde desteklerde bulunmuş, bulunmaya devam etmektedir. Kendilerine minnet duygularımızı defaten ilettik ve iletmeye devam ediyoruz. Böylesi bir kentte, böylesi bir belediye başkanı tarafından yönetiliyor olmak özellikle biz engelliler için büyük bir şans, büyük bir fırsattır” dedi.

BELEDİYE ENGELLİLERİN EMRİNDEDİR
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da uzun süredir Altınokta Körler Derneği ile çalışma yaptıklarını belirterek, “Biz uzun süredir, sayın başkan, yönetim kurulu üyeleri ve dernek üyeleriyle beraber çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz. Bu konuda çalışmalarımıza da en büyük desteği sayın başkan veriyor. Ben bundan dolayı sayın başkan ve yönetim kurulu üyelerine çok teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizi, çalışan arkadaşlarımızı ve kamu kuruluşlarında herhangi bir işi olan engelli vatandaşlarımızı evlerinden alıyoruz, nereye gideceklerse bırakıyoruz ve orada işleri bittikten sonra evlerine bırakıyoruz. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve belediyenin tüm bürokratları engellilerin emrindedir. En küçük sorununuzda lütfen bize iletin. Biz de sizler için en iyisini yapmaya söz veriyoruz.

KİMSE ‘KRİZ VAR’ DEMESİN
Körler okulunun açılmasıyla ilgili de konuşan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu da bunun çok önemli bir sorun olduğunu ifade ederek, iş insanlarının bu sorunu ortadan kaldırmak için destekte bulunmasını, eğer iş insanlarından destek gelmezse devletin bu sorunu ortadan kaldırması gerektiğini ifade etti. Beyaz baston ve benzeri ihtiyaçların karşılanması için de iş insanlarının destek vermesi gerektiğini belirten Çerçioğlu, “Aydın’da yaşayan iş insanlarından destek alamıyoruz. Gerçekten çok üzücü. Gerçekten çok ayıp ediyorlar. Hiç kimse bana ‘kriz var’ gibi bahaneler üretmesin. Birazcık ellerinizi vicdanınıza koyun. Bu kent hepimizin kenti. Bu, Aydınlı iş insanlarının ayıbıdır. Ancak biz her zaman engellilerin yanındayız” ifadelerini kullandı.

gorme-engelliler-destek-bekliyor-131651-e9ad03c97900c7a97f885d97c4e36bb2.jpggorme-engelliler-destek-bekliyor-131651-10487422f402785aba411f49bc9772e1.jpggorme-engelliler-destek-bekliyor-131651-5c0d90115b349cb55c1d5f06ffab0c89.jpggorme-engelliler-destek-bekliyor-131651-b0b3ae7987ad8949950e1af0dfdad22c.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.