Aydın Hedef Gazetesi Muhabiri Türker Kocakahya'nın haberine göre; Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Tarladan sofraya güvenli gıda” anlayışıyla yürüttüğü çalışmalar kapsamında, halkın sağlıklı ve güvenilir gıdaya erişimini sağlamak amacıyla ekmek fırınlarına yönelik denetimlerini sıklaştırdı. İl genelinde 17 ilçede eş zamanlı olarak yapılan denetimlerde; hijyen kuralları, üretim standartları, etiket ve gramaj uygunluğu ile personel temizliği gibi pek çok başlık titizlikle kontrol edildi.
Çine’de yapılan denetimlere Aydın İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Altıntaş da katıldı. Altıntaş’a, İl Müdür Yardımcısı Dr. Hamit Eray Yeşilçayır ve Çine İlçe Müdürü Ahmet İpçi eşlik etti. İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, tüketicilerin sağlığını korumaya yönelik bu tür denetimlerin artarak devam edeceği belirtilerek, işletmelerin gıda güvenliği mevzuatına uygun şekilde üretim yapmaları gerektiği vurgulandı.