"Aydın'da havaalanı varsa siz neden İzmir'de indiniz?"

"Aydın'da havaalanı varsa siz neden İzmir'de indiniz?"
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM Genel Kurulunda konuşma yaptı. CHP'li Yıldız, "Adnan Menderes'in adını ağzınıza alırken 10 sefer ağzınızı fırçalayın" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, TBMM Genel Kurulunda söz alarak bir konuşma yaptı. CHP'li Yıldız'ın gündeminde Erdoğan'ın Aydın mitinginde kullandığı cümleler vardı.
 

CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız'ın Genel Kurulda yaptığı konuşma şu şekilde, “Sayın Erdoğan Cumartesi günü Aydın ilimizi ziyaret etti ve konuşmalarını televizyondan dinledim, hayretler içinde kaldım. Bu arada üç günden beri binlerce telefon geldi. Birinci konuşmasında Aydın-İzmir Otoyolu'nu kendisinin yaptığını söylüyor, "Ben yaptım." diyor. Aydın-İzmir Otoyolu'nun temelini rahmetli Özal attı, 1996'da SHP ve Doğruyol zamanında da açılışı oldu. Döndü, dedi ki: "Aydın'a Havaalanı yaptım." Aydın Havaalanı için rahmetli Mustafa Çıldır adlı vatandaş 70 bin dönüm arazisini hibe etti, rahmetli Menderes açtı ama maalesef söylüyorum: AK Parti zamanında o havaalanını aldınız Türk Hava Yollarına kiraya verdiniz ve orada eğitim uçuşları oluyor, havaalanımız da yok" dedi. 
 

ELEŞTİRİDE BULUNDU 
"Madem havaalanı vardı, neden Erdoğan cumartesi geldiğinde İzmir'e indi?" diye soran Yıldız, "Havaalanı varken niye Aydın Havaalanı'na inmedi? Olmayan bir havaalanına "Havaalanı var." diyor. Sayın Erdoğan'a şunu söyleyeyim: Evet, Aydın'da temeli atılan devlet hastanesi şu an durdu, para yok. Evet, yirmi yıl sonra ne yaptınız biliyor musunuz? Aydın -Denizli Otoyolu ihalesini yaptınız, yap-işlet-devret modeline yılda 12 milyon 400 bin araba garantisini verdiniz, yılda 97 milyon 158 bin euro garanti verdiniz. On yedi yıl boyunca o şirket yönetecek ve gidiş ücreti kaç para biliyor musunuz arkadaşlar? 5,5 euro yani şu anki parayla 80 lira. Peki, devletin yaptığı Aydın-İzmir arasındaki otoyola, bir de Selatin Tüneli'ne vatandaş kaç para ödüyor biliyor musunuz? 7 lira ödüyor, 7 lira. Siz vatandaşın geçeceği yolu yapmıyorsunuz, siz sadece, yandaş müteahhitleri zengin yapmak için onlara iş yaratıyorsunuz. Aradaki fark bu değerli arkadaşlar. Buradan bütün Aydınlılara sesleniyorum: Biz Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında havaalanını açacağız sivil havacılığa.” ifadelerini kullandı. 

İLGİLİ HABERLER


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum