Aydın’da ilk immün plazma tedavisi uygulandı

Aydın’da ilk immün plazma tedavisi uygulandı
ABONE OL
Daha önce koronavirüs salgınına yakalanıp hastalığı yenen vatandaşlardan alınan immün plazma, ilk kez Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören ve  durumu ağır olan 64 yaşındaki kadın hastaya uygulandı.

KIYMET SARIYILDIZ - Aydın’da koronovirüs hastalığını yenen bir çok kişi immün plazma bağışında bulundu. Bulunan bağışlar koronavirüs hastalığına yakalanan hastalara uygulanmaya başlandı. Aydın’da immün plazma, ilk kez Aydın Devlet Hastanesi'nde tedavi gören 64 yaşındaki bir kadın hastaya uygulandı. Uygulanan tedaviyle ilgili açıklama yapan Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, 64 yaşındaki hasta için  ADÜ işbirliği plazma hazırladıklarını belirtti. Müdürlüğün yaptığı açıklamada, "19 Nisan tarihinde 64 yaşında kadın hastamız nefes darlığı, öksürük ve ateş şikayetiyle hastanemize başvurmuş, yapılan tetkikler sonucunda akciğer tomografisi ve viral pnömoni ile uyumlu olması üzerine yatırılmıştır. Sağlık Bakanlığının kovid -19 rehberi doğrultusunda tedavi düzenlenmiş ancak, laboratuvar bulgularında ve akciğerinde düzelme olmaması üzerine hastanın takibinin 10. gününde müdürlüğümüz ile iletişime geçilerek hastaya immün plazma tedavisi yapılması için başvurulmuştur. Yapılan başvuruda hastaya plazma uygulaması uygun görülmüş müdürlüğümüz ve ADÜ işbirliği ile plazma hazırlatılmıştır. 64 yaşındaki hastaya 29 Nisan tarihinde immün plazma tedavisi uygulanmıştır. Hastamızın tedavisi yoğun bakım ünitesinde devam etmektedir. Takibi hekimlerimizce an be an yapılmaktadır” ifadelerine yer verildi. 

Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, hastanelerde kovid-19 pozitif teşhisiyle tedaviye alınan ve ardından sağlığına kavuşarak taburcu edilen hastalarla iletişime geçerek, kendilerinden plazma tedavisinde kullanılmak üzere plazma bağışında bulunması konusunda da çağrıda bulundu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.