Aydın’da ‘İYİ Parti Ailesi’ büyüyor

Aydın’da ‘İYİ Parti Ailesi’ büyüyor
ABONE OL
31 Mart yerel seçimlerinin ardından ‘Üye Katılım Hareketi’ başlattıklarını söyleyen İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, 7 ayda partiye 2 bin yeni üye kazandırdıklarını söyledi. 

MURAT TAN- İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, gündemdeki konular, kongre süreci, mahalle temsilcilikleri ve yeni üye çalışmalarıyla birlikte kayyum talebine ilişkin özel açıklamalar yaptı. 

Yerel Seçimlerin ardından ilçe teşkilatlarıyla birlikte özverili çalışmalar sonucunda, 2 bin 700 olan üye sayısının 4 bin 700’ü aştığını söyleyen Başkan Sarı, İYİ Parti Genel Merkezi’nin Eylül ayında başlattığı ‘Üye Katılım Kampanyası’nı da il genelinde yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirtti. İYİ Parti’nin kongre sürecinin Aydın’da Ocak ayı itibariyle başlayacağını söyleyen Sarı, üye sayısı 400’ü aşan Efeler, Söke, Nazilli, Kuşadası ve Didim’de, Ocak ayı itibariyle delege seçimlerinin yapılmaya başlanacağını belirtti. 

“YENİ ÜYELERE ROZETLERİNİ TAKACAĞIZ”

Mahalle Temsilciliklerinin yapılanması ve üye katılım kampanyası nedeniyle Aydın’daki çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürdüklerini belirten Sarı, “16 Kasım’da İYİ Parti Teşkilat Başkanı Koray Aydın ve Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Arslan’ın katılımıyla gerçekleşen olan programda mahalle temsilcilerimize görev belgelerini vereceğiz. Bu program ayrıca partimize yeni katılan üyelere rozetlerini takacağız ve teşkilat birimlerimiz arasında ilçe başkanlarımız, il yönetim kurulu üyelerimiz, belediye başkanlarımızla da istişareler yapacağız. Ayrıca Teşkilat Başkanımıza bir takım sıkıntılarımızı da birebir aktarma fırsatımız olacak” dedi. 

“EKSİKLİKLERİMİZİ GİDERECEĞİZ”

31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde üye sayılarının 2 bin 700 olduğunu söyleyen Sarı, “Seçimlerden sonra üye katılım hareketi gerçekleştirdik. Bugüne gelindiğinde Aydın’daki üye sayımız 4 bin 700’ü geçti. Yıl başından bu yana iki katın üzerinde bir artış var. Artış aynı şekilde devam ediyor. Seçim atmosferi yokken siyasette üye yapmak çok kolay bir iş değildir. Buna rağmen teşkilatlarımız çalışmalarını sürdürüyor. Bu bize ileride teşkilatlarımızın seçime daha da hazır bir hale gelmesini sağlayacaktır. Şu anda mahalle temsilciliklerimiz ve ardından sandık temsilciliklerine kadar inecek olan bir teşkilatlanmayı öngörüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana bunları yapma fırsatımız olmadı, bu çalışmalarla eksikliklerimizi de gidermiş olacağız” diye konuştu. 

“MAHALLELERE TEMSİLCİLER GÖREVLENDİRİYORUZ”

16 Kasım’daki programda son 3 ayda İYİ Parti’ye üye olanlara rozet takma töreni gerçekleştirileceğini söyleyen Sarı, “Aydın’da 670 mahallemiz var. Her mahalleye birer İYİ Parti Temsilcisi atamalarıyla ilgili ilçe teşkilatlarımızın çalışmaları devam ediyor. Bunlarla ilgili de çalışmalarımız bitmek üzere. İlk etapta Aydın’daki mahallelerin yarısından fazlasından birer temsilcimiz görevlendirilmiş olacak. Teşkilatlarımızın alana yayılmasın bakımından bu çalışmayı önemsiyoruz. Bu çalışmaları da Teşkilat Başkanımız Koray Aydın’ın katılımıyla taçlandırmış olacağız” dedi. 

“KONGRE SÜRECİ OCAK AYINDA BAŞLIYOR”

İYİ Parti’nin kongre sürecinin Eylül ayı itibariyle başladığını söyleyen Sarı, “Bizim tüzüğümüze göre en az iki yıl en fazla üç yıl süreyle kongreleri yapmamız gerekiyor. Bizim iki yıllık kanuni sürelerimiz Şubat ayında doluyor. Genel Merkezimizin açıklamış olduğu tarih de bu şubat ayında başlamış olacak ve dolayısıyla hukuki zorunluluk da yerine gelmiş oluyor. Buna rağmen kongre süreci devam ederken biz yeni üye kayıtlarıyla kongrelerimizi de daha geniş bir atmosfer ve zeminde yapmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şu anda 17 ilçemizden 5 ilçede delege sayımız 400’ü geçti. Üye sayısı 400’e kadar olan ilçelerdeyse bütün üyelerimiz aynı zamanda delege olacaklar ve oy kullanabilecekler. 400 üyeyi aşan Efeler, Nazilli, Söke, Kuşadası ve Didim’deyse ayrıca delege seçimleri yapılacak. Delege seçimini dikkate aldığımızda Ocak ayından itibaren kongre sürecini başlatmış oluruz” dedi. 

“FARKLI SONUÇ BEKLEMİYORUZ”

“Kongre sürecine dönük tarihler ortadayken kayyum talebiyle enerjimizi harcayan, vakit tüketen arkadaşlar var” diyen Sarı, “Kendileri bu hareketi, Genel İdare Kurulu’nun kararından sonra başlattılar. Hukuki süreç devam ediyor. İl Başkanlığımız ile birlikte Efeler ve Söke ile ilgili kayyum talebi var. İncirliova ve Çine ilçelerimizdeki kayyum talebi geri çekildi. Bunlarla ilgili hukuki süreç devam ediyor. Şu anda yargıda. Biz olağan kongremizi yaptığımız tarihte zaten şu anda ortada duran bu konu, mahkemede konusuz olacak. Buradan da farklı bir sonuç beklemiyoruz. Biz demokrasiyi ön plana çıkaran bir siyasi hareketiz. Demokrasi olmazsa olmazımızdır. Biz kimseden, partimize üye olanlardan sandık kaçırmıyoruz. Sandıktan korkmuyoruz ama zaman ve zemin olarak beklemek zorundayız” dedi. 

“KAYYUM TALEBİNİ DOĞRU BULMUYORUZ”

Teşkilatın genel disiplini içinde hareket etmenin önemine dikkati çeken Sarı, “Bugün başka partilerde de atamam yönetimler var. Siyasi Partiler Kanununa göre oradaki atama yönetimlerin de belli süre içerisinde olağanüstü kongreye getirme durumlar var ama bu şekilde devam ediyorlar. Kayyum talebi ne yazık ki bir tek biz de var. Arkadaşlarımız kayyum talebini demokratik bir hak gibi görebilir ama bu başvurulması gereken son çaredir, son yoldur. Tüm yollar biter ondan sonra bu yola başvurursunuz. Bu yaklaşımı çok doğru bulmuyoruz” diye konuştu. 

aydinda-iyi-parti-ailesi-buyuyor-136026-082574ca368374e8f849b62746be6670.jpegaydinda-iyi-parti-ailesi-buyuyor-136026-19129aad907f7d751089c0438533e848.jpgaydinda-iyi-parti-ailesi-buyuyor-136026-12f9f086cf3ccbb6e5c4030d2475beac.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.