Karabağlar Mahallesi’nde yaşayan 86 yaşındaki Hayriye Şen, en son dün gece saat 02.30 civarında evinden çıkarken görüldü. Bugün akşam saatlerinde yakınları, yaşlı kadının kaybolduğunu fark ederek durumu jandarmaya bildirdi. Alzheimer hastası olduğu öğrenilen Şen’i bulmak için Karabağ Mahallesi’ne jandarma komando ve Jandarma Arama Kurtarma (JAK) ekipleri sevk edildi.

KÖPEK HAYATINI KURTARDI
Mahalle Muhtarı Özgür Yılmaz’ın eşliğinde ekipler, köyün çevresinde ve içerisindeki alanlarda arama başlattı. Camiden yapılan anonslarla mahalle sakinleri de aramalara destek verdi. Yapılan çalışmalar sonucunda Hayriye Şen, evinden yaklaşık 50 metre uzaklıktaki kullanılmayan bir evin bahçesinde bulundu. Ayağı kayıp düşen yaşlı kadın, düştüğü yerde hareket edemez duruma gelmişti. Komşusunun “Aslan” isimli köpeği, yaşlı kadının başında bekleyip sürekli havlayarak dikkat çekti. Ekipler, köpeğin havlaması sayesinde Şen’i fark etti.

JAK ekipleri yaşlı kadına ilk müdahaleyi yapıp su verdi. İyi durumda olduğu öğrenilen Hayriye Şen’in yakınları ve mahalle sakinleri büyük bir rahatlama yaşadı.






