Aydın’da kayyumla yönetilen 5 firma kaldı

Aydın’da kayyumla yönetilen 5 firma kaldı
ABONE OL
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) 25 Ekim’de güncellediği ‘Tam Kayyım Olunan Şirketler’ listesinde, Aydın’da halihazırda kayyım ile yönetilen şirketler de yer aldı.

MURAT TAN - Listede Söke’den dört firma yer alırken Nazilli’dense bir firmanın bulunduğu açıklandı. 

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe kalkışmasının ardından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Aydın’da kayyım atanan firmalarla ilgili kayyım kararları süreç dahilinde bir bir kaldırılırken,  Aydın’da toplamda 5 şirket daha kayyım ile yönetilmeye devam ediyor. TMSF’nin güncellediği listede, Söke’den dört, Nazilli’dense bir firma bulunuyor.

SAYI 5’E DÜŞTÜ

TMSF’nin 25 Ekim’de güncellediği ‘Tam Kayyım Olunan Şirketler’ listesinde yer alan Aydın’daki beş firmadan dördünün Söke’de, birininse Nazilli’de olduğu açıklandı. Açıklanan listeye göre Söke’deki firmalar, Bimak Tarım, Desen Dış Ticaret, İlgi Tarım ve Meyse Gıda olarak belirtilirken,  Nazilli’deyse kayyımla yönetilen firmanın Tiap Grup Tarım olduğu açıklandı. Hatırlanacağı üzere Aydın’da 2017 yılında FETÖ/PDY soruşturması kapsamında 50’ye yakın şirkete kayyım atanmıştı. Süreç dahilinde kayyım kararların kaldırılmasıyla birlikte son güncellenen listeye göre Aydın’da TMSF’nin kayyım olduğu Aydın’daki şirket sayısı 5’e düştü. Halihazırda kayyımla yönetilen şirketler arasında en çok Söke’de bulunan İlgi Tarım dikkatleri üzerine çekerken, firmanın kayyum yöneticiliğini Genel Müdür olarak Cafer Çalışkan üstleniyor. 

 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.