Aydın'da 'kiraz' bereketi!

Aydın'da 'kiraz' bereketi!
İncir, zeytin ve kestane üretimiyle ön plana çıkan Aydın'da bu yıl kirazda da bereketli bir sezon bekleniyor. Aydın'ın yaylalarında kiraz ağaçlarının dalları çiçeklerle dolup taşarken, ortaya çıkan renk cümbüşü de görenleri hayran bırakıyor.

Aydın Efeler ilçesine bağlı Yukarıkayacık Mahallesi, Köşk ilçesine bağlı Sarıcam, Ahatlar mahalleleri, Sultanhisar ve Nazilli ilçeleri ile İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı yaylalarda kiraz ağaçları meyveyle dolup taştı.

aw192893-01.jpg

Köşk ile Ödemiş arasındaki verimli yaylalarda kiraz ağaçları verimli bir sezona hazırlanıyor. Ödemiş ilçesine bağlı Hamamköy Muhtarı Mehmet Gelen, bu sezondan oldukça umutlu olduklarını dile getirdi.

aw192893-02.jpg

ÜRETİCİ TÜCCARLA BULUŞTURULACAK
Meyve alım satımı için hazırlıkların davam ettiğini belirten Gelen, “Uzmanların çalışmalarına göre ülke genelinde mevcut olan yaklaşık 22 milyon kiraz ağacından 2024 yılı için 725 bin tonluk rekolte beklendiği belirtildi. Gerçekten bu yıl ağaçlarda çok güzel bir hazırlık var. İnşallah kalite ve fiyat da güzel olur. Üreticimiz emeğinin karşılığını alır.

aw192893-03.jpg

Hamamköy Muhtarlığı olarak bizler üreticimizin emeğinin karşılığını alabilmesi için elimizden geleni yapacağız. Tüccar ile üreticinin buluşacağı alt yapıyı hazırlıyoruz” ifadelerini kullandı.

aw192893-04.jpg

aw192893-05.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.