Aydın’da konut fiyatları uçtu

Aydın’da konut fiyatları uçtu
ABONE OL
Aydın’da son bir yılda ev fiyatlarındaki yükseliş dikkat çekti. Şehirde konutların fiyatlarının yüzde 59 arttığı belirlenirken ortalama konut fiyatı ise 666 bin 366 TL oldu. 

Aydın’da konut fiyatları konusunda ortaya çıkan rakamlar dikkat çekti. Büyük veri analizi ve makine öğrenimi yöntemlerini kullanarak tüm Türkiye için gayrimenkul değeri, lokasyon veri analizi ve öngörüleri sunan Endeksa’nın verileri Aydın’da son durumu ortaya koydu. İncelenen verilere göre Aydın’da konut fiyatları son bir yılda yüzde 59 yükselirken ortalama konut metrekare satış fiyatı 5 bin 156 TL, ortalama konut fiyatı 666 bin 366 TL’yi buldu. 

 

EN FAZLA DEĞER KAZANAN İLÇE ÇİNE 
Aydın’da Eylül sonu itibarıyla son bir yıl içerisinde satılık konutların fiyatları ise yüzde 56.59 artarken ortalama satılık konut büyüklüğü ise 141 metrekare olarak açıklandı. Eylül sonu itibariyle şehirde satılık evlerin ortalama metrekare birim fiyatının 4 bin 700 TL olduğu kaydedildi. İl genelinde yıllık ortalamalara bakıldığında Eylül sonu itibarıyla ev konusunda en fazla değer kazanan ilçeler Çine, Germencik ve Karacasu olarak sıralandı. Amortisman sürelerine göre ise Eylül sonu itibariyle şehirde en hızlı geri dönüşe sahip ilçeler sırasıyla Buharkent, İncirliova, Köşk, Didim, Efeler olarak belirlendi. Bozdoğan, Çine, Germencik, Karacasu ve Koçarlı ise en geç kazandıran ilçeler olarak listelendi. Türkiye genelinde Eylül ayı sonu itibarı ile ev satış fiyatlarında yıllık değer artışı yüzde 30 seviyesinde yaşanırken Eylül'de en çok konut satışı yapılan 30 kent içerisinde yıllık değer artışı en yüksek olan şehirlerin başında Aydın geldi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum