Aydın’da kurbanlık hayvan sıkıntısı yok

Aydın’da kurbanlık hayvan sıkıntısı yok
ABONE OL
Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, Aydın’da büyükbaş kurbanlıklar ın canlı kilogram fiyatının 20 lira, küçükbaş kurbanlıklarınsa 30 liradan başladığını söyledi. 

MURAT TAN-  Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, yaklaşan Kurban Bayramı öncesinde açıklama yaptı. Aydın’da kurbanlık hayvan konusunda sıkıntı olmadığını belirten Kendirlioğlu, kurbanlık satın alacak vatandaşlaraysa bazı uyarılarda da bulundu. 

“SON GÜNE BIRAKILMAMALIDIR”

Aydın’da büyükbaş kurbanlıkların 5 bin liradan küçükbaş kurbanlıklarınsa bin 250 liradan başladığını söyleyen Kendirlioğlu, kurbanlık alacak vatandaşlara, ‘Son güne bırakmayın’ tavsiyesinde bulunurken dişi hayvanların kurban edilmemesi konusunda hassas olunmasını istedi. Aydın’da kurbanlık büyükbaş canlı hayvanın kilogram fiyatının 20 lira, kurbanlık küçükbaş canlı hayvanın kilogram fiyatınınsa 30 liradan başladığını belirten Kendirlioğlu, “Aydın’da kurbanlık hayvan konusunda sıkıntı yok. Vatandaşlarımız son güne bırakmadan bu hafta itibariyle yavaş yavaş kurban alımı konusunda elini çabuk tutmalıdır. Son güne bırakıldığında kurbanlık olacak doğru hayvanı bulmak daha da zorlaşır. Bununla birlikte kurbanlık alacakların hayvanların kaçak olup olmadığı, hastalığının bulunmadığı gibi konularda da bilinçli olması gerekiyor. Vatandaşlarımız esasen kurbanlık alımında gayet bilinçli ancak sağlık açısından da titiz davranılması şart. Bu nedenle tanıdık ve bilindikte yerlerden kurbanlık hayvan satın almalarını tavsiye ediyorum” dedi. 

“KÜPESİ OLMAYAN HAYVANLAR ALINMAMALIDIR” 

Aydın’da fiyatların geçtiğimiz yıla göre çok fazla yükselmediğini söyleyen Kendirlioğlu, “Ekonomik gücü elveren vatandaşlarımızın kurban alımı konusunda belli kriterlere uymaları gerekiyor. Kurbanlık hayvan, canlı, hareketli ve derisi parlaktır. Gözünde ve burnunda akıntı olmaması, sakat ve topal olmaması gibi belirli şartlar var. Yine en çok dikkat edilmesi gereken konulardan biri de kurbanlık olarak alınan hayvanın küpesinin olup olmadığıdır. Küpesi olmayan hayvanın kesinlikle alınmamalıdır. Vatandaşlarımız küpesiz hayvanları yetkililere bildirmelidir. Bununla birlikte kurbanın sağlık raporlarının, dezenfektasyon belgelerinin, kulak küpe numarasının ve kimliğinin kontrol edilmesi bir başka önemli husustur. Nereden geldiği belli olmayan hayvanlar kurbanlık olarak seçilmemelidir. Bu vesile ile şimdiden Kurban Bayramı'nın Aydınımıza, ülkemize ve İslam alemine hayırlar getirmesini diliyorum” diye konuştu.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.