SANİYE BAŞKAN- Havaların soğuması ile birlikte vatandaşlar dışarı çıkmak yerine ev ve iş yerlerine yemek sipariş ediyor. Aydın’ın Efeler ilçesinde 12 yıldır kurye olan 29 yaşındaki Batuhan Erbil, işini severek yaptığını belirtti. Erbil, motosiklet kullanmayı sevmesinden dolayı kurye olmayı tercih ettiğini ifade etti. İşinin çok zor olmadığını dile getiren Erbil, “Gerekli olan kıyafet, yağmurluk, kask gibi ekipmanların varsa ve hava şartları yüksek oranda tehlike arz etmiyorsa bu iş kış aylarında da yapılabiliyor. Bizim işin tek zor tarafı trafikte araç sürücülerin bizi yok sayması. Araç sürücülerin saygılı olması kuryelerin en büyük dileği diye düşünüyorum. Aydın’da kurye olmak çok zor. Özellikle dar sokakların içinde araç sürücüleri ile verilen mücadele kuryeleri zorluyor” dedi.

trafikte-onlar-da-var-424316-337162ba74bba1de4ae2b8717c08ce22.jpg

“KURYELER İÇİN TRAFİK ÇOK TEHLİKELİ”
Kuryelerin gün içinde çok fazla aktif olduğuna değinen Erbil, “Her an her yerden sipariş gelebiliyor. Bu sebeple bizler her yerde olabiliyoruz. Çok farklı insanlarla muhatap olabiliyoruz. Özellikle sipariş geç geldiğinde ya da yanlış olduğunda biz kuryelere sitem ederek faturayı bize kesen müşterilerimiz oluyor. Ama bizleri düşünmeden bu şekilde çıkışlarda bulunuluyor. Bizler zorlu hava koşullarında, yoğun trafikte işimizi yapmaya çalışıyoruz. Ben buradan kurye olan tüm arkadaşlarıma da trafikte kendilerine dikkat etmelerini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

trafikte-onlar-da-var-424316-7b8c2820eab9fa60f58671addd884296.jpg

Bir diğer motosikletli kurye Serhat Demirtaş ise, Aydın’da çok fazla iş olanağı olmadığı için bu işe başladığını belirtti. Demirtaş, “Kazancı güzel diye bu işe başlamıştım. Benim bu işte karşılaştığım en büyük sıkıntı müşterilerin adresleri ve kapı numaralarını yanlış belirtmesi. Adres doğru olsa hem bizim işimiz daha kolay olacak hem de müşteri siparişini tam zamanında alacak. Yağmurlu hava olduğu zaman da biz siparişleri götürüyoruz. Sadece araç sürücülerinden bizlere karşı anlayışlı ve saygılı olmasını bekliyoruz. Mesleğimizin eksi yönleri belli bir mesai saatimiz yok. Akşam olduğu zaman biz hala çalışmaya devam ediyoruz. Çok fazla trafiğin içinde oluyoruz. Karlı bir iş ama çok fazla gideri oluyor” sözlerini kaydetti.

trafikte-onlar-da-var-424316-2dde5a8ff77e7c16e0857161548e20db.jpg

“KURYELERİN BAĞLI OLDUĞU BİR ODA OLSUN”
Aydın’da 20 yıldır işletme sahibi olan Murat Şahin, işletmesinde altı motosikletli kuryenin istihdam edildiğini belirtti. Şahin, her işin bir zorluğu gibi bu işin de bir zorluğu olduğuna dikkat çekti. Şahin, şunları kaydetti: “En çok okul dönemi başladığında sipariş alıyoruz. Ehliyeti olan ve motosikleti olan herkes günümüzde kuryelik yapabiliyor. Kuryelerin de denetlendiği ve onların da bağlı olduğu bir kurum ya da oda olsa daha nitelikli olur."

trafikte-onlar-da-var-424316-bbdbb417167368f14dc542ca30e91707.jpg

Kaynak: Haber Merkezi