Aydın'da lokantacılardan 'boykot' tepkisi!

Aydın'da lokantacılardan 'boykot' tepkisi!
Sosyal medyada lokantacılara yönelik boykot çağrısına tepki gösteren Söke Lokantacılar Odası Başkanı Bülent Usta, piyasalardaki pahalılığın sorumlusunun lokantacı esnafı olmadığını söyledi.

MUSA ÖLMEZ - Türkiye'deki yüksek enflasyonun sorumlusunun kendileri olmadığını kaydeden Başkan Usta, "Kendi ücretimizi hesaplamadan saatlerce çalıştığımız işletmelerimizin ayakta kalması için elimizden gelen fedakarlığı yapmaktayız. Ülkemizin içinde bulunduğu yüksek enflasyondan en fazla etkilenen bizleriz. Buna rağmen bizim hedef gösterilmemiz çok yanlıştır" dedi.

"KİMSE BİZİ GÜNAH KEÇİSİ GÖSTERMEYE KALKMASIN"

Birçok esnafın kepenk kapattığı, kalanların da borç batağı içinde bulunduğunu öne süren Bülent Usta, "Dünyanın en pahalı enerjisini, en pahalı etini kullanıyoruz. SGK, KDV, kira, stopaj, POS, banka, online satış komisyonları ve daha bir sürü dolaylı vergi ödüyoruz. Eşimizle, çocuğumuzla geceli gündüzlü çalışıyor, ayakta kalma mücadelesi veriyoruz. Esnafımızdan yarısından fazlası borç batağında, yapılandırma üstüne yapılandırma yapıyor. Tabi ki vatandaşın alım gücünü gözetmekteyiz, oluşan enflasyon işletmelerimize olumsuz yansımaktadır ama yine de elimizden gelen fedakarlığı ziyadesi ile yapmaktayız. Kimse bizi günah keçisi göstermeye kalkmamalıdır" ifadelerini kullandı.

pahaliligin-sorumlusu-biz-degiliz-463465-918adc04e04664d81b16f4b59cfea1ba.jpeg

"KAMPANYAYI DOĞRU BULMUYORUZ"

Sosyal medyada başlatılan 20-21 Nisan günleri kafe ve restoranlara gitmeyerek fahiş yemek fiyatlarını boykot kampanyasını doğru bulmadıklarını kaydeden Usta, "Esnafın fiyat tarifesi vardır ve bunun dışında satış yapamaz. Sorun esnaf ve sanatkarlarımız değildir. Bizim girdi maliyetlerimizi, SSK, Bağ-Kur, elektrik, doğalgaz, akaryakıt, işçi, kira gibi artışlarımızı bilmeyenler, ahkam kesiyor. Bizler buradan geçinen insanlarız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum