Aydın’da 'Omuz' krizi 

Aydın’da 'Omuz' krizi 
ABONE OL
ADÜ açılış törenine gelen TBMM eski Başkanı ve AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın karşılanması esnasında AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş’ın Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na omuz attığı iddiaları gündem oluşturdu. 

MURAT TAN- Ulusal gündeme de düşen haberlerin ardından açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Savaş, haberlerde Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na omuz attığı gibi yakışıksız ithamların asılsız ve karalamaya yönelik olduğunu belirtti. Konuyla ilgili açıklamada bunan Çerçioğlu ise kendisine karşı yakışıksız bir olay yaşandığını vurgulayarak AK Parti Aydın Milletvekili Savaş’a yakıştıramadığını söyledi. 

“YALAN OLDUĞUNU EN İYİ ÇERÇİOĞLU BİLİYOR”

Yaşanan olayın ulusal gündemde yer etmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklamada bulunan AK Parti Aydın Milletvekili Savaş, “Haberlerde, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu'na omuz attığım gibi yakışıksız ithamlarda bulunulmaktadır. Bu itham tamamen asılsız olup karalamaya yönelik art niyetli bir itibarsızlaştırma sürecidir. Haberde konu olan kamera çekimleri ters açıdan çekilen görüntüler olduğu için, saygıdeğer basın mensuplarının elinde karşı cepheden çekilen videolar var ise, bunların da yayınlanması durumunda olayın haberde anlatılan şekilde olmadığı açıkça görülecektir.  Protokol heyetine arkadan yetişmek üzere hızlı adımlarla yürürken Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımıza arkadan seslenerek yer vermesi hususunda ricada bulunduğum ve bunun akabinde kendilerinin de hızlı bir şekilde yana doğru çekilerek bana yer verdiği hususu açıkça görülecektir. Basında ve sosyal medyada yer bulan bütün bu iddiaların yalan olduğunu en iyi bilen kişi de Sayın Özlem Çerçioğlu'dur” dedi. 

“İTİBARSIZLAŞTIRMA YOLUNA GİDİLMESİ ART NİYETLİDİR”

Paylaşımında, “Programda Sayın Büyükşehir Belediye Başkanı ile tokalaşmadığım yönünde haberler de paylaşılmakta olup, bu bilgi de tamamen yalandır” diyen Savaş, “Tokalaşma anımıza ait görseller de farklı haber portallarında haber olarak yerini almıştır. Geride bıraktığımız 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde rakibimizin bir kadın, bir anne, bir eş olduğunu her platformda dile getirmiş, bu nedenle siyaseti hiç bir zaman ve hiç bir ortamda çirkinleştirmeyeceğimizi ifade etmiş olmamıza karşın böyle bir haberle itibarsızlaştırma yoluna gidilmesi tamamen kasıt ve art niyete yönelik bir süreçtir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” ifadelerini kullandı. 

“MİLLETVEKİLİNE YAKIŞMAYAN BİR HAREKETTİR” 

Yaşanan olayla ilgili olarak açıklamada bulunan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in daveti üzerine programa katıldığını söyleyerek, “Kendisiyle makamdaki karşılaşmamızda bir temasımız olmadı. Ancak dışarıda özellikle gidip AKP milletvekillerinin elini tek tek sıktım. Yemeğe geçerken, daha önce mecliste beraber çalıştığımız Binali Bey ile yürüyüp sohbet ediyorduk. Arkamdan hızlı adımlarla biri gelip Binali bey ile aramıza girdi ama giriş nasıl bir giriş. Nezaketsiz bir olay yaşandı orada. Bu hareket bırakın belediye başkanını bir kadına yapılacak şey değil. Bu davranış bir milletvekiline yakışmayan hareket. Aydın’ın bu gibi konularla gündeme gelmesini istemem ama maalesef yaşanan da bir gerçek var. Yakışıksız bir olay yaşandı. Kendisine yakıştıramadım” ifadelerini kullandı. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.