Aydın’da otoyol ihalesi onaylandı

Aydın’da otoyol ihalesi onaylandı
ABONE OL
Aydınlı şoför esnafı, sürücüler ve vatandaşlar Aydın-Denizli Otoyol projesinin ihalesinin onaylanma sevincini yaşadı. 

(ABDURRAHMAN FIRAT) İki kenti birbirine bağlayacak Aydın - Denizli Otoyolu Projesi'nin ihale süreci tamamlandı. Bu etabın 3 yılda bitirilmesi hedefleniyor.
Aydın’dan Denizli’ye gitmek isteyen bir sürücü, karayolu üzerinde bulunan ışıklar nedeniyle iki saatte ancak istediği yere ulaşabiliyordu. Aydın-Denizli karayolu bölünmüş yol olmasına rağmen üzerinde fazla sayıda yerleşim yerinin olması nedeniyle hız sınırı çoğu bölgede saatte 90 km. Işıklarda sürekli dur kalk yapan sürücüler, otoyol projesinin yapılmasından dolayı çok mutlu olduklarını belirtti. 

“ŞEHRİN EKONOMİSİNE CANLILIK GETİRECEK”
Aydın-Denizli Otoyol projesinin kentin ekonomisine, turizmine katkı sağlayacağını ayrıca şoförlerin ve yolcuların konforlu yolculuk yapmasını sağlayacağını dile getiren Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Öncelikle yol medeniyet demektir. İzmir, Aydın, Denizli ve Antalya otoyolunun bir an önce faaliyete geçmesi için ihalenin tamamlanması bizleri sevindirdi. Çünkü gerçekten Aydın, Denizli ve Antalya arasındaki ulaşımda aksamalar yaşanmaya başlanmıştı. Ulaşımı profesyonel olarak icra eden şoför esnafı ve bizler için yol çok önemli. Hem insanları gideceği yere hızlı hem de sağ salim, konforlu ve yormadan ulaştırmak bizim görevimiz.  Bölünmüş yollarda hız sınırı 110’dur. Aydın-Denizli karayolu bölünmüş yol olmasına rağmen üzerinde yerleşim yerinin fazla olması nedeniyle hız saatte 90 km’ye düşürüldü. Yerleşim birimlerindeki ışıklar yüzünden de sürücüler mecburen beklemek zorunda kalıyor. Aydın’dan çıkan bir araç Denizli’ye 2 saatte ulaşırken daha uzun bir mesafe olan İzmir’e ise otoyoldan bir saatten daha kısa sürede gidilebiliyor.  Aydın–Denizli Otoyolu Projesi ulaşımda kaliteyi, yakıtta tasarrufu sağlayacağı gibi şehrin ekonomisine canlılık getirecek. Emeği geçenlere teşekkür ederim” diye konuştu. 

YOĞUN TRAFİK NEDENİYLE ALTERNATİF YOLLARI KULLANIYORDUK
Geçtiğimiz hafta sonu Antalya’ya gittiğini ifade eden Zeki Avşar, dönüşte trafik yoğunluğu nedeniyle alternatif yolları kullanmak zorunda kaldığını belirterek, “Aydın ve Denizli arasındaki ışıkların yoğun olması nedeniyle sürekli dur kalk yapmak zorunda kalıyoruz. Ben de ışıklara takılmamak için başka yolları kullandım. 3 yılda tamamlanması hedeflenen Aydın-Denizli otoyolu hem zaman hem de yakıttan tasarruf sağlayacak. Bu yolun tamamlanmasıyla birlikte rahat nefes alacağız. Devletimizden Allah razı olsun.” dedi. 

İhalenin tamamlandığını duyunca çok sevindiğini belirten şoför Bürol Ünal, “Aydın-Denizli karayolunda yüzlerce insan hayatını kaybetti. Otoban yapılırsa Denizli’ye Antalya’ya daha kısa sürede gideceğiz. Işıklara takılmayacağız. Cebimizden çıkan yakıt parası da azalacak” ifadelerini kullandı.

aydinda-otoyol-sevinci-110886-301fb6aab3f4fb8754498043abe6a96f.jpgaydinda-otoyol-sevinci-110886-dfe32d992211f7fb35d9bba357917c38.jpgaydinda-otoyol-sevinci-110886-f85e0f13db58baf7836a003cc6ba9890.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum