Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) kurultayına yönelik ‘mutlak butlan’ kararı ve partide yaşanan yönetim krizi sürerken, Aydın’daki yerel yönetim kademesinden gelen destek açıklamalarına bir yenisi daha eklendi. Daha önce 10 ilçe belediye başkanının ortak açıklama yayımladığı süreçte, bu kez CHP Aydın’ın 17 ilçe başkanı da ‘Meselemiz Memleket, Mücadelemiz Hürriyet!’ başlıklı ortak bir sosyal medya açıklaması yaptı.
“CHP’nin Kurumsal Kimliğine Karşı Hukuksuzluktur”
Özel’in yanında olduklarının altı çizilerek, “Bizim baba ocağımız; halkımızın yanı, mücadelenin ve direnişin safıdır! Polis ablukası ile yapılan bu zulüm; halkın iradesine, demokrasiye ve Türkiye’nin birinci partisi olan CHP’nin kurumsal kimliğine yönelmiş açık bir hukuksuzluktur. Baskıya, tehdide ve antidemokratik uygulamalara karşı Genel Merkezimizde en ön safta duran; milli iradeyi savunan ve gövdesini demokrasi mücadelesine siper eden Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in kararlı, tavizsiz ve onurlu direnişi hepimizin direnişidir. Cumhuriyetimizin kurucu iradesi olan CHP, tarihi boyunca hiçbir vesayete, hiçbir baskıya ve hiçbir hukuksuzluğa boyun eğmemiştir; bugün de eğmeyecektir” ifadeleri kullanıldı.
“Her Şey Çok Güzel Olacak”
Bu direnişin en ön safında olunmaya devam edileceği belirtilerek, “Bu bilinçle, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve devrimlerinin izinde CHP’nin tüm örgütleri gibi bizler de bu onurlu mücadelenin ve demokrasi direnişinin en ön safında olmaya devam edeceğiz. İktidar gücüyle koltuklarını korumaya çalışan anlayışın son çırpınışları, ilk sandıkta milletimizin iradesiyle son bulacaktır. Partimize, milletimize ve demokrasiye yönelen baskı düzeni mutlaka sona erecektir. Mi̇lli̇ i̇radeye ve parti̇mi̇ze yöneli̇k hukuksuzluğun karşısında, genel başkanımız sayın Özgür Özel’i̇n yanındayız! Her şey çok güzel olacak” ifadelerine yer verildi.





