Aydın'da panik!

Aydın'da panik!
ABONE OL
Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, son günlerde Aydın’da sıkça görülen ve paniğe neden olan kelebeklerin mevcut tarımsal yapıya hiçbir zararının olmadığını açıkladı.

(ŞERMİN ÇOLAK) Aydın’da kelebek artışı gözlemlendi. Sayıları oldukça fazla olan ve görenleri şaşkınlığa uğratan kelebekler deprem ya da kuraklık belirtisi mi sorusu ile paniğe neden oldu. Ancak Aydın Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada kelebeklerin hiçbir zararının olmadığı belirtildi.
Yapılan açıklamada kelebeklerle ilgili ayrıntılı bilgiler verilerek, “Diken Kelebeği (Vanessa cardui), kuzey yarım kürenin tamamı, Afrika, Avustralya kıtaları ile küresel olarak en yaygın dağılış gösteren göçmen kelebek türlerindendir. Kışın yerden 200-300 m yükseklikte rüzgarın da yardımıyla sıcak ülkelere göçerler. Deniz seviyesi ile 3000 m arasındaki yükseltilerde uçarlar” ifadeleri kullanıldı.
Açıklama şu sözlerle devam etti, “Türkiye'nin tüm illerinde bulunmaktadır. Kışları sıcak olan güney illerinde tüm mevsimlerde uçtukları görülebilmektedir. Mart ve Kasım ayları arasında 3 veya 4 döl vermektedir. Çayırlar, makilikler ve orman alanlarında yaşarlar. Konukçuları olan; Devedikeni, hatmi çiçeği, ebegümeci, ısırgan ve boğa dikeni gibi yabani bitkiler ile beslenirler. Bu kelebek türünün mevcut tarımsal yapımıza herhangi bir zararı yoktur. Tüm çiftçilerimize önemle duyurulur”


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.