Aydın’da psikoteknik belgesiz şoför yok 

Aydın’da psikoteknik belgesiz şoför yok 
ABONE OL
Yayınlanan genelgeyle 1 Temmuz’dan itibaren psikoteknik belgesi olmayan ticari araç sürücülerine ceza uygulanacağı belirtilirken Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, şehirde belgesi olmayan şoför olmadığını açıkladı. 

TÜRKER KOCAKAHYA - İçişleri Bakanlığı yayınladığı genelge ile 30 Haziran itibariyle ticari araç sürücüleri için psikoteknik belgesi zorunlu hale getirildi. Bu kapsamda 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren belgesi olmayan sürücülere 181 lira ceza işlem uygulanacağı ayrıca araç kullanmalarına da izin verilmeyeceği belirtildi. Genelge sonrasında gözler Aydın’da direksiyon başına geçen şoförlere çevrildi. Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, belge zorunluluğunun Aydın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) kararıyla uzun süredir olduğunu dile getirdi. Belgesi olmayan hiçbir ticari araç şoförünün Aydın’da hizmet vermediğini kaydeden Özmeriç, belgenin çok önemli olduğunu kaydetti.

 
“BELGE OLMAZSA RUHSAT ALAMAZLAR”

Aydın’da hizmet vermek isteyen bütün ticari araç şoförlerinin psikoteknik belgesi almak zorunda olduğunun altını çizen Özmeriç, belge olmazsa Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden ruhsat alıp trafiğe çıkamayacaklarını dile getirdi.  Belgenin çok faydalı olduğunu vurgulayan ve önemine değinen Özmeriç, “İnsanlar araç kullanırken 5 duyu organının da iyi çalışması gerekir. Biz bunun üstünü basa basa söylüyoruz. Araç kullananların sağlığı yerinde olmalı. Çünkü kaza riski her zaman var. Özellikle yoğun trafik içinde risk fazla. Bunun için de psikoteknik belgesi almak oldukça önemli. Bu daha önce zorunlu değildi ancak biz UKOME kararı ile bunu zorunlu hale getirmiştik. Aydın’da rapor almadan araç kullanan şoför yok” dedi.  Psikoteknik raporunun 5 yılda bir alındığını kaydeden Özmeriç, “Belge almak isteyen kişiler psikoteknik laboratuarından randevu alıp teste giriyor. Burada refleksler kontrol ediliyor. Sonrasında bir psikolog da sonuçları onaylıyor” dedi. 


“GÜZEL BİR UYGULAMA”

Aydın’ın Efeler ilçesinde faaliyet gösteren taksi durağında başkanlık yapan Fuat Ceylan (57) genelge öncesinde de psikoteknik belgesi alınmasını zorunlu tuttuklarını kaydetti. Belge ücretinin 250 lira civarında olduğunu ifade eden Ceylan, “Bu genelgenin yayınlanması çok iyi oldu. Hem şoförlerimiz hem de müşterilerimizin güvenliği açısından güzel bir uygulama” ifadelerini kullandı. 
aydinda-psikoteknik-belgesiz-sofor-yok-223712-9482195abd73558349af59c1fd8a73a2.jpgaydinda-psikoteknik-belgesiz-sofor-yok-223712-0ee6150cc4d6247c30b73b2cb254f20b.jpgaydinda-psikoteknik-belgesiz-sofor-yok-223712-5cef577f07fce9bbdab75986476bf361.jpgaydinda-psikoteknik-belgesiz-sofor-yok-223712-e909d4b426b550cdd24ba5fdef2fbc55.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.