Aydın'da 'Rabia Naz' için adalet çağrısı

Aydın'da 'Rabia Naz' için adalet çağrısı
ABONE OL
Aydın Efeler Kent Meydanı’nda toplanan Kadın Meclisleri üyeleri bir yıl önce hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan’ın ölümünün aydınlatılması için çağrıda bulundu.

(KADİR CEYHAN)Bir sene önce şüpheli bir şekilde hayatını kaybeden Rabia Naz Vatan için Kadın Meclisleri üyeleri Atatürk Kent Meydanı’nda bir araya geldi. Kadın üyeler Rabia Naz’ın şüpheli ölümünün bir an önce çözülmesini istedi.


Geçtiğimiz sene Artvi’nin Eynesil İlçesinde Rabia Naz’ın cansız bedeni yüksekten düşme sonucu intihar ettiği öne sürülerek Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp bölümüne kaldırılmıştı. Kadın Meclisleri Hacettepe Üniversitesi Adli Tıp raporunun ölüm nedeninin yüksekten düşme değil bedensel travma sonucu gerçekleştiğini öne sürdü. Daha sonra yapılan açıklamada ise İstanbul Adli Tıp Kurumundan gelecek karara göre konunun netleşeceği belirtildi.


Konuyla ilgi açıklamalarda bulunan Kadın Meclisleri Başkanı Kadire Karataş “ Bir yıldır kılını kıpırdatmayanlar, mücadelemizle nasıl HSK inceleme başlattıysa, nasıl tanıkların ifadesinin alınmasına karar verildiyse tüm gerçeği açığa çıkartmak zorundalar. On bir yaşında bir hayata bağlı bir çocuk neden intihar etsin. Neden intihar etmediğine dair onlarca şüphe delil varken bunların hiçbiri araştırılmıyor? Kimler neden korunuyor? Eski AKP’li belediye başkanının yeğeni, Rabia Naz’a arabayla çarparak öldürmesi konumunda şüpheli durumda. Ve kendisinin İçişleri, Adalet Bakanlıklarınca korunduğu iddia ediliyor. Hiçbir iddia araştırılmıyor, dava adaletten kaçırılıyor. Rabia Naz’ın ölümündeki tüm gerçekler açığa çıkıp, adalet sağlanana kadar durmayacağız.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.